Tipare emotionale autosabotoare

Evenimente

webinar gratuit

miercuri, 6 octombrie

ora 19.00

#HaiSus

 

TIPARE EMOTIONALE CARE ÎTI SABOTEAZĂ

COMUNICAREA & RELATIILE

 

Ne dorim sănătate, ne dorim relații de calitate – în familie, în cuplu, cu șefii ori cu subalternii sau colegii, cu oameni cunoscuți ori necunoscuți, ne dorim să facem carieră, bani, să ne împlinim diferitele visuri personale...

Care dintre această listă îți pare a fi temelia tuturor celorlalte într-o mai mare sau mai mică măsură? Care crezi că le influențeză în mod decisiv pe toate?

Când vei citi răspunsul meu, e posibil să ai un mic șoc, să zici în mintea ta: „Nu, eu nu cred așa ceva”. Dar știi de ce îți dai o astfel de replică? Pentru că ai mult de îmbunătățit fix acolo, la acel aspect de care vorbesc: RELAȚIILE.

Inteligența emoțională determină calitatea comunicării și a felului în care ne conectăm cu ceilalți. Tiparele noastre emoționale conștiente sau, de cele mai multe ori, inconștiente ne conduc parcursul relațional în viață, ne „obligă” să luăm decizii deseori împotriva succesului nostru feticit. De aceea, avem nevoie să construim și să integrăm noi tipare emoționale, cât mai câștigătoare pentru noi și pentru cei cu care interacționăm.

Studiile din neuroștiințe făcute în ultimele două decenii certifică în mod repetat faptul că felul în care învățăm să comunicăm și să stabilim relații sănătoase, de durată influențează tot ceea ce altceva vrem să dobândim în viață. Felul în care reușim să nu mai căutăm tot timpul greșeli și vinovați la interlocutorii noștri ne face predictibile relațiile și rezultatele de orice fel.

„Fie că e vorba de copilul tău, de un partener romantic, un prieten, coleg sau angajat, care observi că are o problemă personală, dacă pui întrebări deschise și corecte și aculți cu atenție răspunsurile, acest lucru comunică: ’Sunt interesat să ascult mai multe de la tine, ca să te înțeleg, nu ca să-ți dau replica’ și ’Sentimentele tale sunt valide’. Dacă intervii ca să repari, sfătuiești, corectezi sau ca să distragi atenția în altă parte, îi comunici celeilalte persoane că nu e în stare să gestioneze situația: ’Nu o să-ți iasă fără mine’. Și le mai spui: ’Nu e loc de emoții cinstite în relația noastră’.

Comunică suportiv, ca să înțelegi interlocutorul, nu represiv, pentru a-i demonstra ceva!” Kate Murphy

Învață să-ți "desenezi" o hartă a emoțiilor numai a ta, care să te ghideze în viață pe calea unică și personală.

Te invit într-un

webinar gratuit, miercuri,

6 octombrie, ora 19.00

ca să-ți (mai) descoperi câteva tipare emoționale care îți sabotează comunicarea și relațiile de orice fel.

Ne vedem pe acest link de zoom: https://bit.ly/2YlpFuJ   

Cu parola: tipare

Invită-ți și apropiații, cunoscuții de care îți pasă. Va fi de mare folos pentru fiecare în parte. Că, vorba ’ceea, nimic nu ne ocupă viețile mai tare decât neînțelegerile cu semenii.

#HaiSus, #AcademiaDeBine te susține!

 

Sunt Cătălin Stoica și sunt prietenul tău.

profiler, coach, hipnoterapeut, trainer