Sa ne fie oricum, dar bine!


Metafore Terapeutice, Inteligent Amuzant

20-02-2016
Like 564

Mulla Nasrudin a fost într-o zi condamnat la moarte pentru că a scris o satiră foarte amuzantă la adresa șahului. Filozoful l-a rugat atunci pe șeful statului să-i amâne puțin execuția: “Întârziați-mi condamnarea la moarte timp de un an de zile și voi învăța calul Alteței Voastre să zboare”, îl rugă el pe șah. Acesta, foarte uimit, acceptă târgul.

Într-o zi, un prieten îl întrebă pe Nasrudin dacă chiar se așteaptă să scape de condamnarea la moarte prin această manevră. “De ce nu?” răspunse Mulla. “Multe lucruri se pot întâmpla într-un an de zile. Poate veni o revoluție și, în urma ei, un nou guvern. Poate ne invadează un alt stat și atunci se va schimba șahul. Sau poate că șahul actual va muri din cauze naturale, habar n-am. Și, după cum știi, există o tradiție ca noul șah să-i ierte pe toți condamnații la moarte, atunci când își ia tronul”.

“Și, în final, mai zise Nasrudin, dacă niciuna din toate acestea nu se va întâmpla, poate chiar am să-l învăț pe blestematul ăla de cal să zboare”!

Speranța moare ultima. Sau poate niciodată. Disney spunea că orice lucru deja visat e pe cale de a se materializa și în realitatea fizică. Iar eu am învățat de la Alice în Țara Minunilor un exercițiu absurd și, paradoxal, foarte plin de înțelepciune: „Uneori, înainte de micul dejun, încerc să cred şase lucruri imposibile”. :)Taguri:
[dezvoltare personala]   [drstoica]   [dr stoica]   [mulla nasrudin]   [metafora]   [speranta]