Mic, mic, dar voinic :)


Oameni care motiveaza

29-12-2013
Like 458

Tyler Armstrong e din California și are 9 ani. La 44 de ani după ce un alt Armstrong a făcut acel pas mic pentru el, uriaș pentru omenire, Tyler, păstrând proporțiile, reușește ceva similar. Pentru că vrea, poate și merită, își face bucuria de a urca pe munte. Din ce în ce mai sus. În ziua de Crăciun, omulețul ăsta a doborât un nou record personal: atingerea celui mai înalt vârf din cele două Americi și al doilea munte ca înălțime din întreaga lume – Aconcagua, din Argentina – 6.962 de metri!!!

Împreună cu tatăl său, un tip de 30 de ani, Tyler Armstrong bătuse anterior Kilimanjaro, vârful african de 5.895 de metri. La 7 ani, urca într-o singură zi pe Vârful Whitney, de 4.421 de metri, cel mai înalt din Statele Unite. Pentru expediția din Argentina, copilul a avut nevoie de un permis special din partea autorităților, care nu permit minorilor sub 14 ani o astfel de escaladare.

Îți dai seama ce încredere, ce putere și ce dorință are omulețul din imagine? Sunt lucruri care-l vor face un adult deosebit, un adult ce va ști că schimbarea lumii începe întotdeauna cu el. Că orice e posibil; trebuie doar să-ți imaginezi și să încerci. Da, acest copil poate constitui deja un model pentru noi, „oamenii mari”. Nu-mi doresc să urc la aproape 7.000 de metri pe munte, dar îmi doresc să am câteva dintre calitățile celui care o face la vârsta de 9 ani.

Expediția lui Tyler a avut ca scop strângerea de fonduri pentru bolnavii de distrofie musculară. Un bravo în plus pentru copil și pentru tatăl lui, nu?Taguri:
[drstoica]   [dr stoica]   [aconcagua argentina]   [expeditie]   [queen we are the champions]   [record mondial]   [tyler armstrong]   [aventura]