Cum sa arati ca sa te faci placut


Dezvoltare Personala

24-01-2017
Like 384

Unul dintre cele mai sigure moduri de a apropia sau, mai ales, de a îndepărta pe cineva de tine este felul în care folosești limbajul nonverbal, corporal. Felul în care îl folosești conștient sau, pur și simplu, pentru că „așa îți vine” (inconștient).

Te aștept aici la cele două sesiuni Gratuite de Webinar unde vom trata felul în care poți relaționa corect și cât mai potrivit cu oamenii, astfel încât să te conectezi încă de la prima interacțiune, indiferent despre ce mediu ar fi vorba: serviciu, afaceri, petreceri, evenimente unde nu cunoști pe nimeni. Miercuri, 25 ianuarie, ora 20.00, avem prima întâlnire. Fii acolo pentru câștigul tău!

Persoanele timide evită de obicei contactul vizual, privesc mai mult în altă parte decât la tine; afișează o față lipsită de expresie ori mușchii faciali, precum și mușchii spatelui, mușchii umerilor și ai brațelor, sunt căzuți, tensionați. Mesajul pe care îl transmit este: „Nu mă deranja!” sau „Fă tu primul pas și pe-al doilea și pe-al treilea... fiindcă mie mi-e rușine!”

Persoanele arogante afișează o expresie facială superioară - ușor încruntată, cu buzele semnificând dispreț, care caută să-l pună pe celălalt într-o lumină nu tocmai plăcută. Este, de fapt, acea pornire de „luptă sau fugi”. În spatele furiei și al aroganței se ascunde teama de a nu fi valorizat, de a nu fi acceptat, respectat, ascultat. Acești oameni sunt în permanență pregătiți să te contrazică, să-ți dovedească faptul că te înșeli, despre orice ar fi vorba.

Persoanele care vorbesc tot timpul, fără să asculte, sunt într-o veșnică poziție de luptă, de competitivitate. Ele nu sunt cu adevărat atente la ceilalți decât pentru a le da replica, nu pentru a-i înțelege cu adevărat.

Persoanele cărora nu le pasă de ceilalți au o poziție asimetrică a umerilor, a brațelor și a picioarelor. Privesc mereu în toate părțile în timp ce interlocutorul le vorbește.

Iată cum să-ți ajustezi limbajul corporal pentru a iniția cu succes o conversație:

*Apropie-te de cealaltă persoană. Asta înseamnă să intri în cerc sau în grup, în loc să privești din afară. Mai înseamnă, de asemenea, să nu conversezi de la trei metri depărtare. Găsește o distanță confortabilă pentru dialog; dar nici în sufletul celuilalt să nu intri, invadându-i spațiul personal. Simte-l și apropie-te cât să nu facă un pas în spate.

*Apleacă-te ușor înainte dacă stai jos. Rezemarea prea confortabilă de spătarul scaunului comunică oboseală sau dezinteres, în timp ce înclinarea ușoară spre înainte face să fii perceput drept un interlocutor atent, interesat, pregătit de interacțiune.

*Nu încrucișa simultan brațele și picioarele. Asta trădează o atitudine defensivă, o poziție de apărare (rezistență, dezacord, oboseală, lipsă de chef). O postură degajată, cu mâinile sprijinite în lateral transmite deschidere și putere. Gesticulează relativ larg, conform cu ceea ce spui pe gură.

*Păstrează cât mai mult timp contactul vizual. Foarte mulți oameni nu pot face acest lucru și în același timp să gândească ce au de spus. Contactul vizual le mănâncă toată energia. Dar dacă alegi să păstrezi contactul vizual cu orice risc, vei descoperi că celălalt te va simți mai familiar, își va crește încrederea în tine, te va simți mai puternic decât se simte el însuși. De aceea, persoanele care, la profilul de facebook, nu au poza lor vor fi mai puțin credibile, vor inspira neîncredere, vor provoca replici seci, dezinteresate sau nu vor beneficia de interesul celorlalți.

*Zâmbește. Zâmbetul reprezintă limba pe care o vorbesc toți locuitorii planetei. El este expresia universal înțeleasă a faptului că ești deschis și interesat să interacționezi cu o persoană. Doar fă efortul să zâmbești cu toată fața, inclusiv cu ochii, nu doar cu gura. Nu păstra rigizi mușchii din colțul ochilor. Zâmbind, mobilizezi 17 mușchi faciali, în timp ce, pentru o încruntare, pui la treabă 33 de mușchi. Concluzia: rezultate mai bune, cu eforturi mai mici.

*Arată că ești implicat. Dă din cap, lasă fața să trăiască filmul a ceea ce povestește interlocutorul tău. Validează emoțiile celuilalt. Validarea nu înseamnă să fii de acord cu el, ci să-i arăți că-l înțelegi, oricât de deranjante ar fi afirmațiile și atitudinea lui. În spatele lor stă o frică, stă o pierdere, stă nesiguranță, nicidecum puterea pe care vrea să o vezi tu.

*Atinge-ți partenerul de conversație. Atinge-l ușor pe umăr sau pe braț. Nu trebuie să tragi de el și nici să pari insinuant. Doar atinge-l, atenție!, în momente în care îi transmiți ceva pozitiv, când vrei să rețină o stare, o informație, o emoție și s-o perpetueze. Te va asocia, în viitorul imediat, cu ceea ce spui și faci în paralel cu atingerea.

Hai miercuri și miercuri la webinarul gratuit despre cum să te conectezi ușor, repede și stabil cu oamenii! Când te conectezi, influențezi. Înainte de a fi interesați de cunoștințele și de diplomele pe care le avem, oamenii vor să se simtă confortabil cu noi, vor să se simtă apreciați și valorizați. Oamenii toți, inclusiv noi. Hai Sus!

E super simplu să te înscrii la webinar! Îți rezervi locul aici, iar miercuri, de la ora 19.45, intri pe www.transmissiongate.com. În josul paginii, găsești evenimentul "Învață să te conectezi cu oamenii" și dai click pe Attend. Acolo, userul de logare va fi adresa de mail cu care te-ai înscris, iar parola: conectare

Te aștept cu drag!



Taguri:
[hai sus]   [academia de bine]   [limbaj nonverbal]   [limbaj corporal]   [dezvoltare]   [relatii]   [comunicare]   [secretele comunicarii]   [tehnici de relationare]