2017, un an fabulos de frumos


Dezvoltare Personala, Leadership

30-12-2017
Like 499

Un an 2017 fantastic de bun! Plin! Și provocator! Transformator din atâtea și atâtea puncte de vedere!... Mi-a mers la suflet, nu alta! Smile Evenimente peste evenimente, de mine organizate ori la care doar am fost invitat să vorbesc ori numai să particip și să învăț. Foarte mulți oameni noi cu care am ajuns să interacționez! Lecții sper eu bine învățate! Motive de bucurie peste așteptări!

Stăteam de vorbă eu cu mine, încercând să fac o listă cu cele mai marcante, mai de impact momente din anul meu 2017. Și mi-a fost tare greu să mă opresc la un Top10. Fiindcă extrem de multe povești mi-au devenit de neuitat! Dar, cumva, constat că două dintre ele sunt pur și simplu ALTFEL. Probabil pentru că au reprezentat ceva nou în activitatea mea.

Apropiații știu că îmi place enorm ceea ce fac – coaching, training, mentoring, speaking. Că mi-e foarte drag să lucrez cu oamenii, să le susțin transformările și să mă bucur împreună cu ei de rezultate. Prietenii mei știu, de asemenea, cât de tare îmi place să merg la studenți – ASE, Politehnică, Medicină, Universitatea “Titu Maiorescu”, Universitatea București, SNSPA… oriunde sunt invitat. Găsesc mereu tineri foarte deschiși și dornici să-și construiască altfel viețile decât am făcut-o noi, cei din generațiile de dinante.

Însă, anul acesta, unul dintre cele două momente cu maximă greutate a fost creat de noii mei prieteni -

Adolescenții din Făgăraș

 

Am trăit niște experiențe atât de frumoase în mijlocul lor, încât nici nu-ți imaginezi cât de mult îmi doresc să ne întâlnim mai des, în pofida distanței dintre orașul lor și orașul meu! Smile Vă spun sincer, copiii ăștia reprezintă o comoară în viața oamenilor care ajung să-i cunoască!

Cu ocazia a două vizite la Făgăraș, am învățat, am aplicat, ne-am jucat, am înțeles mai bine ce înseamnă comunicarea de calitate, conectarea cu oamenii și cum sporește aceasta din urmă influența pozitivă pe care o avem asupra celorlalți. Am vorbit despre imaginea de sine și am lucrat inclusiv cu transa hipnotică, pentru a descoperi cât de valoroasă ne poate fi ea în propria creștere.

Deja punem la cale un program de dezvoltare personală a adolescenților unic în România. Mulțumesc, George, pentru că m-ai ajutat să-i cunosc!

A doua poveste pe care mi-o voi aminti și peste 50 de ani Smile este cea provocată de proiectul John Maxwell Team Romania:

Youth Max

 

Când, de asemenea, împreună cu foarte bunul meu prieten și coleg Alexandru Chiru, am petrecut o săptămână întreagă printre multe sute de adolescenți din liceele bucureștene. Am mers să le vorbim despre imaginea de sine, despre eșec, succes și legătura dintre ele, să exersăm creșterea încrederii în propria persoană, să aprindem scântei de dezvoltare intenționată în mințile lor minunate!

De ce m-au marcat atât de tare întâlnirile cu adolescenții din licee? Iată mai jos doar câteva motive.

 

Scurt și impresionant

 

Uneori, da, recunosc, mi-au dat lacrimile. Sunt gata deja ca, de acum înainte, să-mi împart timpul între companiile și grupurile de adulți cu care lucrez în mod obișnuit și copiii aceștia extraordinar ca toți copiii!

Profesor din ”Jean Monnet”: "Noi, în liceu, organizăm destul de des astfel de evenimente; dar e prima dată când văd peste 200 de elevi fiind atât de atenți până la final, neieșind din sală."

Într-un alt liceu, un elev de clasa a XII-a, după seminar: „Cu o săptămână în urmă, credeam despre mine că sunt un eșec. Astăzi, am trăit ceva nemaiîntâlnit de bun pentru mine până acum. Când mai veniți pe la noi?” Un așa feedback îmi face pielea de găină ori de câte ori mi-l amintesc. Și mă determină să vreau să le ofer mai mult, mai bun. Să susțin cum pot eu aceste generații minunate care vin din urmă.

Profesoară din Liceul Internațional de Informatică: "V-am sunat să vă spun că mi-au telefonat și au venit mai mulți părinți la școală special pentru a-mi mulțumi că le-am oferit copiilor lor ocazia să participe la evenimentul dumneavoastră!"

Directoarea unui liceu: „Cam 75% dintre elevii liceului nostru provin din familii defavorizate. Nici nu știți cât de mult i-ați ajutat astăzi!”„Doamnă, nici nu știți cât de mult crește bucuria noastră că am venit!” i-am răspuns sincer.

La finalul unui eveniment din Colegiul "Mircea cel Bătrân", un grup de elevi: „Dar de ce trebuie neapărat să ne oprim acum??” Păi, am putut să plecăm? Smile Am mai stat, normal, iar grupul a fost genial de implicat! A urmat o sesiune de Mastermind 100%!

Într-o sală (din "Jean Monnet") cu aproape 250 de elevi de liceu și o clasă a VII-a, cei mai activi și incredibil de inspirați au fost doi băieți de... 12 ani! Aveau intervenții la care efectiv nu mă așteptam! Chiar am zis-o în glumă: „Voi ați învățat lecția înainte?” Parcă erau membri JMT, pe bune! Smile

Elev de clasa a XI-a, foarte inteligent, foarte timid, dar foarte implicat în timpul unui workshop: „Ceea ce am auzit și am înțeles astăzi aici nici măcar părinții mei nu mi-au spus ori nu m-au putut ajuta să înțeleg despre mine!... Mi-ar plăcea foarte mult să reveniți, căci acum știu și eu cât de mare valoare am pentru ceilalți.”

Într-unul dintre licee, am fost anunțați inițial că vor fi cam 90 de elevi în sală de festivități. Au venit peste 200. Stăteau pe trepte, unii lângă alții, nu pentru că fuseseră obligați să participe, ci pentru că își doreau să fie acolo.

O doamnă profesoară din Colegiul „Mircea cel Bătrân”: „Știți cum ați fost dumneavoastră astăzi? Ca o linguriță de miere pentru ei!”

După două ore de seminar, un grup de elevi din Colegiul „Nicolae Kretzulescu” a rămas cu noi încă vreo jumătate de oră. Directoarea, o persoană foarte implicată în educația elevilor din liceul respectiv: „Voi nu aveți româna acum?!” „Ba da...” „Și atunci?? Ok, mai rămâneți, că e bine pentru voi.” Smile

O doamnă profesoară: „Știu că ați venit deja a doua oară în liceul nostru, dar domnul director vă roagă mult să mai veniți măcar o dată, căci elevii altor clase au auzit cum a fost până acum și vor și ei să participe.”

Trecuse o oră de seminar, se sunase de ieșire și i-am întrebat pe elevii din Colegiul „Viaceslav Harnaj” dacă vor să iasă 5-10 minute în pauză, înainte de a doua oră. „Nu, nu, nu!” au răspuns toți și NIMENI nu a ieșit din sală în acel moment. Nimeni!

În timp ce vorbeam, apropiindu-ne de finalul orei, două profesoare, într-un alt liceu, l-au rugat pe Alex să meargă împreună la doamna directoare pentru a prelungi totul cu o oră, ca să-și aducă și dumnealor clasele la care erau diriginte.

Sunt momente și experiențe de viață care îți amintesc de ce anume ești pe-aici, printre oameni. De ce te-ai născut, dincolo de ambițiile zilnice. Ca să le adaugi valoare celor pe care-i întâlnești mai mult sau mai puțin întâmplător, să lași în ei cea mai importantă moștenire pe care ai putea-o lăsa în urma ta.

Multe aș mai povesti, dar n-ai avea timp să citești, căci se termină anul ‘colea. Smile Voiam doar să-ți arăt ce mă inspiră pe mine, ce mă motivează și mă responsabilizează în fiecare zi. Iar dacă vreodată crezi că putem colabora cumva, dă-mi de știre. Împreună cu o echipă JMT extraordinară, vom face lucrurile să meargă așa cum n-au mers niciodată pentru tine și pentru echipa ta! 

 

Anul tău 2017 cum a fost?

 

*Ce anume îți amintești, simțind imediat cum te încarci de energie?

*Ce ai schimba din ce tot ai făcut anul acesta?

*De ce resurse ai vea nevoie? Cum le-ai putea accesa, în ce fel ai încerca să o faci, chiar dacă nu ai mai făcut-o niciodată?

*Cum vrei să arate 2018 pentru tine, în cât mai multe detalii, create în mintea conștientă cu ajutorul cât mai multor calități senzoriale: imagini vizuale, auditive, kinestezice... poate și cu gust, cu miros?... 

E foarte important ca mintea să simtă cât se poate de complet imaginea obiectivului tău atins pentru a te urni inclusiv fizic zi de zi, în direcția potrivită.

*Stabilește, într-o singură frază ușor de memorat, despre ce îți dorești cel mai tare să fie 2018 pentru tine! Și, apoi, pune-ți permanent întrebări despre cum poți crea acel an definit în fraza ta.

Treci la acțiune! LA MULȚI ANI, Hai Sus! Academia de Bine te susține! Sunt Cătălin Stoica, trainer, coach, speaker din echipa lui John Maxwell, și dacă tu consideri că te mai pot ajuta pentru îmbunătățirea vieții tale – inteligență emoțională - încredere în sine, stabilire și atingere de obiective, comunicare eficientă, relaționare intenționată, influență pozitivă și puternică asupra oamenilor în vederea atingerii obiectivelor, cu motivație, disciplină și responsabilitate, dă-mi un semn, căci tare m-aș mai bucura să pot face ceva în plus pentru tine, alături de colegii mei extraordinari! catalin@catalinstoica.orgTaguri:
[hai sus]   [academia de bine]   [coach catalin stoica]   [training catalin stoica]   [elevi]   [studenti]   [fagaras]   [youth max]   [anul meu 2017]   [adolescenti]   [licee]   [colegiul]   [unic in romania]   [john maxwell team]