Vrei sa ajuti micutul suflet?


Metafore Terapeutice

15-01-2016
Like 494

E o poveste adevărată din… altă dimensiune. E.T., dacă ar fi fost acum aici, v-ar fi spus că e sută la sută reală. :) Iar eu l-aș fi crezut pe loc, fără ezitare. Doar cu un zâmbet trist în colțul gurii, deși s-ar putea numi o poveste despre împlinirea marilor dorințe… După ce o citești, să-mi spui tu despre ce crezi că este.

Micuțul suflet se juca alene în preajma lui Dumnezeu. Păzi o clipă în care Atotputernicul nu avea treabă cu miliardele de pe Pământ și-i spuse că i-ar plăcea și lui cândva, curând, să devină om printre oameni. Si să învețe ceva frumos, să primească unul dintre marile daruri. Dumnezeu îl privește cum îi stă atârnat de genunchiul veșnic și-i explică în vorbe puține: „Dar știi tu ce înseamnă marile daruri? Bunătate, iubire, iertare, răbdare, recunoștință…”. „Nu știu, Doamne; tocmai de aceea vreau să merg pe Pământ și să învăț despre… iertare. Da, despre iertare!! Să aflu cu adevărat ce înseamnă!” Dumnezeu îi răspunde că pentru a ierta, cineva trebuie mai întâi să îi facă un lucru care să-i provoace o mare durere. La auzul acestor cuvinte, micuțul suflet, cu zâmbetul dispărându-i treptat de pe buze, privi în jur, apoi întrebă: „Oh… dar oare care dintre sufletele acestea frumoase de aici, Doamne, ar face în viața viitoare ceva atât de greu și de frumos pentru mine, un suflețel încă în clasele primare ale veșniciei?”.

Atunci, un suflet mare și frumos se apropie de micuțul suflet și îi spuse: „Uite, drăguțule, te voi ajuta eu să înveți ce înseamnă iertarea. Dar asta înseamnă că, în viața viitoare, tot eu te voi face să suferi cumplit. Sper doar că, atunci când se va întâmpla, îți vei aduce aminte că fac asta pentru ca tu să înveți ceea ce atât de mult îți dorești! Să-ți amintești că te-am făcut să suferi din iubire, da?”.

ps: De filmulețul ăsta ce zici?Taguri:
[academia de bine]   [metafore terapeutice]   [hai sus]   [micul suflet]   [iertare]   [pamant]   [experienta]   [suflet]