Tu cum te adresezi vietii tale?


Dezvoltare Personala

18-02-2016
Like 365

Cineva (care participă la ORA DE DEZVOLTARE, seminarul online gratuit pe care ți-l ofer live în fiecare seară de luni) îmi scria/mă întreba pe dezvoltare@catalinstoica.org : "Suferim pentru ca ceea ce vrem sa primim nu e ceea ce vrea Universul sa ne ofere. Intrebarea mea e: cum imi dau seama daca ceea ce vreau sa primesc este ceea ce vrea Universul sa imi ofere?"
 
Atenție, căci abordarea decide totul în viață. Formularea cea mai potrivită ar fi: sufăr pentru că ceea ce vreau să primesc nu e întotdeauna ceea ce AM NEVOIE. Uneori, orgoliul, ego-ul îmi strigă o dorință pe care o plasez în mod nefericit înaintea unei nevoi. Exemplu: vreau să am un milion de euro. Perfect! Dar din momentul în care încep să vreau, să-mi doresc milionul ăla, încep să și sufăr pentru că nu-l am. Încep să vorbesc constant despre cât de greu, chiar imposibil este să am un milion de euro în România. Încep să-mi îndrept obsesiv gândurile, emoțiile și implicit acțiunile fix în direcția opusă obținerii milionului. Greșit.
 
Dacă vreau cu adevărat să dobândesc milionul de euro, încep să-mi antrenez mintea cu gânduri ÎN FAVOAREA câștigării acelor bani. Îmi imaginez întâi ce voi face cu ei, cât de mult mă voi ajuta pe mine și pe ceilalți prin intermediul milionului respectiv. Voi căuta să mă simt ca și cum aș avea deja banii. Și caut să acționez (mic, mare) în direcția câștigătoare. Caut soluții, nu bariere. Pentru că și soluțiile, și barierele apar în funcție de cât de pregătit sau nepregătit sunt eu să obțin acei bani mulți.
 
Așadar, atunci când Universul nu-mi dă ceea ce-mi doresc, înseamnă că încă nu mă înțeleg suficient de bine pe mine, că mai am de învățat, mai am de înțeles, mai am de acționat cu adevărat. E NEVOIE să fac toate astea! Iată, Nevoile sunt înaintea Dorințelor, chiar dacă noi le conștientizăm sau nu. Adică, pentru a mi se îndeplini dorința, eu am nevoie de altceva mai întâi. De altceva care ține de mine, de efortul meu, de cât de tare îmi doresc ceea ce-mi doresc. Iar Universul inteligent în care trăim va face mereu tot ce se poate pentru a-mi fi mie bine. Însă Universul știe clar că pentru a putea scrie o carte, e nevoie ca mai întâi: *să învăț literele; *să citesc multe alte cărți; *să exersez scrisul în mod constant, supervizat de un specialist; *să perseverez chiar și atunci când am obosit; *să caut subiectul cel mai potrivit și să-l pun în pagină într-un fel deosebit, unic, specific mie. Abia după aceea, Universul îmi va da ce-mi doresc: cartea tipărită.
 
În fiecare zi, dorește-ți ceva mare, ceva care te depășește! Și tot în fiecare zi acționează, astfel încât să te apropii de atingerea obiectivului. Vor fi lucruri pe care nu le știi, vor fi acțiuni care-ți vor părea imposibile, vor fi oameni la care crezi că nu ai acces... Dar viața îți va da exact atât cât tu îi dai! Dă-i din timpul tău, din energia și din banii tăi, dă-i tot ce ține de tine, pentru că te va răsplăti înzecit. Te va pune în situații în care nici măcar nu visai să fii vreodată. Pentru că ea, viața, te va apropia mereu de cea mai bună variantă a ta. Apreciază asta și ieși din zona de confort! E obligatoriu dacă vrei să reușești. Caută soluții, nu scuze.
De aceea am creat ORA DE DEZVOLTARE și adresa de mail dezvoltare@catalinstoica.org: pentru ajutor, pentru susținere, pentru întrebări și răspunsuri, pentru coaching & mentoring, pentru a ne dezvolta împreună. Profită dacă tot e gratuit! Căci nu va fi mereu așa. Hai Sus!Taguri:
[academia de bine]   [ora de dezvoltare]   [mentoring coaching bucuresti]   [catalin stoica jmt]   [universul]   [suferinta]   [hai sus]   [probleme]