Truman. Viata si moarte


Filme despre Tine

26-11-2016
Like 396

Truman. Un câine. Dar povestea e despre stăpânul său, Julian.

Un om se pregătește să moară. Se pregătește în felul său: cu bune, cu rele, cu demnitate, cu teamă, cu zâmbetul încă pe buze.

Julian: Fiecare moare cum poate.

Julian e argentinian, e actor și locuiește în Madrid. Divorțat, cu un fiu student la Amsterdam. Și-ar dori să fie vizitat de cel mai bun prieten. Tomas, alt argentinian, profesor universitar, care locuiește la Montreal, în Canada. „La Polul Nord, printre vikingi”, cum îi place lui Julian să glumească. Iar Tomas îi face o surpriză lui Julian cu o vizită total neanunțată.

Julian: Nu ai vrut niciodată nimic în schimbul a tot ce ai făcut pentru mine. Așa ceva nu mi s-a mai întâmplat. Singurele lucruri care contează cu adevărat în viață sunt relațiile. Felul în care îi înțelegi și te înțelegi cu oamenii.

Truman e bătrânul câine pe care Julian îl iubește incredibil de mult și căruia îi caută un nou stăpân. Dă anunțuri, se întâlnește cu oamenii, dar nu-i vine deloc să se despartă de Truman. E singurul care-i stă alături zi de zi. Nici măcar prietenii nu-l mai caută ca altădată.

Julian: Știi de ce nu mă mai bagă prietenii în seamă acum, când au aflat că sunt pe moarte? Pentru că nu știu ce să-mi spună.

Filmul e argentinian, din 2015. Despre cum caută oamenii să se înțeleagă reciproc în mod real. Cu mult umor, despre greșeli, despre altruism, despre surprize, despre secrete, despre regrete, despre iubire. Despre decizii asupra cărora revin cu părere de rău și despre decizii pe care și le păstrează orice-ar fi. Și despre cum își respectă deciziile unii altora atunci când se gândesc cu adevărat și la ceilalți, nu doar la ei înșiși.

Tomas: Unde te duci?

Julian: Puțin mai încolo. Vreau să plâng singur un minut.

Un film bun. Iar Truman își găsește cel mai potrivit nou stăpân.Taguri:
[film bun]   [drama]   [truman 2015 recenzie]   [poster trailer truman]   [argentina]   [madrid]   [moarte]