Toti comunicam, putini ne conectam


Dezvoltare Personala, Inspiratie

13-07-2016
Like 357

A comunica nu înseamnă comentarii superficiale pe facebook sau niște schimburi de "bună ziua", "ce mai faci", "iar plouă afară" și-atât. Comunicarea reală presupune să stai față în față cu omul, să-l privești în ochi, să-i spui despre tine și să-i pui întrebări, să-l asculți, să-i arăți că ești implicat/ă în conversație. Să duceți relația voastră la un alt nivel. Să îți pese de el, să-i adresezi o încurajare, să-i schimbi cu pricepere dorința de a se victimiza, să râdeți, să faceți planuri împreună, să vorbiți despre ce vă place, nu doar despre ce nu vă place amândurora.

Începe să faci asta în mod intenționat. Caută să întâlnești în fiecare zi măcar o persoană în mod intenționat, nu te rezuma la cele întâmplătoare sau la întâlnirile obișnuite, datorate serviciului sau școlii. Sună pe cineva și dă-i întâlnire fără niciun motiv aparent. Îl vei șoca un pic, fiindcă nici tu n-ai înțelege cum de te sună un amic care nu a mai făcut-o de mult, față de care n-ai fost niciodată foarte apropiat, și te invită brusc la o cafea, la un ceai, la o bere.

Comunică făcând așa ceva cu adevărat, cu implicare, astfel încât să rămâneți cu valoare din acea conversație. Hai Sus!Taguri:
[comunicarea]   [hai sus]   [academia de bine]   [relatii]   [dezvoltare comunicare]   [privirea]   [exercitii zilnice]