The Second Best Exotic Marigold Hotel. Decizii


Filme despre Tine

25-07-2015
Like 336

E un film ușurel, de seară, amuzant, fără pretenții. Din 2015, regizat de același John Madden (Shakespeare in Love, Proof), ca și inițialul The Best Exotic Marigold Hotel. Cu o distribuție gold. Față de prima parte, pe afiș mai apare și Richard Gere.

Nu-s multe de comentat, așa că las două-trei vorbe regăsite în scenariu, replici cu profunzime, așa cum numai americanii știu să scrie și să strecoare din belșug în textele de film. Am citit multe scenarii. Fiecare națiune are specificul său în exprimarea de orice fel, dar în cazul americanilor, cuvintele și ordinea acestora au o însemnătate aparte. Nu degeaba la ei sunt cei mai mulți și mai buni motivatori din lume.

Evelyn Greenslade: Nu stiu de ce mai vorbesc eu cu tine.

Muriel Donnelly: Pentru ca sunt batrâna si înteleapta?

Evelyn Greenslade: Esti cu 19 zile mai batrâna.

Muriel Donnelly: 19 zile înseamna o viata întreaga pentru o viespe.

Dacă nu ai văzut prima parte, trebuie să știi că în poveste e vorba de niște britanici aflați la a treia, a patra tinerețe, care se retrag undeva, în India, pentru a-și mânca pensia pe care (nu) o au. Se stabilesc într-un hotel de care ajung să se ocupe, patron fiindu-le un indian de douăzeci și ceva de ani, isteț, guraliv, împrăștiat, optimist, plin de viață.

Uneori, mi se pare ca diferenta dintre ce vreau si ce ma sperie e extrem de mica. Si daca lucrurile bune nu vin de la sine, trebuie sa le creez eu. Exact asta am sa fac de-acum.

Defilează în povestea filmului emoții, trăiri, obiceiuri comune fiecăruia dintre noi: curaj, iubire, bucurie, frică, negocierea cu sine, acceptare, orgoliu, nehotărâre, inspirație, schimbare, iar despre intuiție se spune că e nasul minții: miroase tot. :)

Evelyn Greenslade: Ma întrebam câte vieti noi mai putem primi. Si mi-am dat seama: câte vrem. Doar sa vrem.

Dintotdeauna, indienii, așa mulți, săraci, opulenți cum au fost ei, au învățat omenirea cum se obțin liniștea, culoarea și zâmbetul.

Mrs Carol: Ce faci când ai de luat o decizie dificila?

Șoferul: …Nu cred ca exista asa ceva. Dam cu banul si stim deja dinainte pe ce fata am vrea sa cada… prin ceea ce alegem sa simtim: frica sau încredere.

Am rămas, în final, cu un rând plin de miere :) , pe care poate l-ai mai auzit și în altă parte, dar e ceva frumos și aplicabil: Nu ai fost prima din viata mea. Dar ai putea fi ultima.

Muzica e scrisă de Thomas Newman (American Beauty, Road to Perdition, Shakespeare in Love, Shawshank Redemption).



Taguri:
[film ok 2015]   [judi dench]   [recenzie the second best exotic marigold hotel]   [richard gere]