The Danish Girl. Lupta sau Acceptarea?


Filme despre Tine

21-02-2016
Like 418

O relație enervant de frumoasă, cu un actor enervant de bun în rolul principal (Eddie Redmayne), într-o poveste enervant de dureroasă. Acel gen de poveste în care îți pare că, orice s-ar întâmpla, nu se poate termina decât rău, la fiecare pas după primul sfert al filmului. O poveste cu Lili, Einar și Gerda. O Ea, un El și încă o Ea.

Adică, de ce pictorul să, de ce soția nu, de ce pe urmă a, de ce să-i lipsească discernământul, de ce să se simtă ceea ce se simte, de ce să nu poată mai mult, de ce toată lumea să...? Și apoi, libertatea. Libertatea arată diferit pentru fiecare dintre ei. Așa cum arată diferit pentru fiecare dintre noi, nu?

Viața poate fi învăluită deseori într-o ceață atât de deasă și de frumoasă, încât nu mai știi dacă e ceață sau e altceva.

Gerda (alintându-se): Uneori am impresia ca te vei strecura in tabloul pe care-l pictezi si vei disparea acolo, in mlastina.

Einar (zâmbind): Nu-ti face griji, n-am cum sa dispar in mlastina. Pentru ca mlastina e in mine, Gerda.

Einar și Gerda Wegener au fost doi pictori danezi (soț și soție), din perioada interbelică.

Einar: Ce am facut eu oare ca sa merit o iubire asa mare?

Eddie Redmayne (The Theory of Everything, cu un an în urmă) și Alicia Vikander (frumoasa artificială din Ex Machina) au luat deja Globuri de Aur pentru interpretările lor din The Danish Girl. Amândoi sunt nominalizați la Oscar. Filmul are în total patru nominalizări pentru statueta americană.

Hans: Ce s-a intamplat cu tine? Nu inteleg?

Einar: Nici eu. In fiecare dimineata imi promit ca-mi voi petrece toata ziua ca Einar. Dar a mai ramas atat de putin din Einar...

Einar Wegener a fost primul experiment medical în privința schimbării de sex. Având permanent lângă el o soție cum orice bărbat din lume și-ar dori vreodată.



Taguri:
[film bun 2015]   [film oscar 2016]   [recenzie the danish girl]   [poster trailer daneza]   [eddie redmayne]   [transexual]