Tehnică anti-stress


Dezvoltare Personala

26-05-2015
Like 367

Simplu și foarte practic. Diverse studii bio-medicale au confirmat utilitatea, eficacitatea unor tehnici de refacere interioară vechi de câteva mii de ani. Una dintre ele provine din China de demult.

Atunci când te simți stresat, prea agitat, tensionat, adu-ți aminte că timusul e o glandă care se strânge, se contractă, se face mică și asta nu e bine. Timusul se află undeva în zona sternului (capul pieptului), sub glanda tiroidă (la baza gâtului), și e responsabil cu „producția” celulelor T – gardienii imunitari ai organismului. Sau… „gardieni” cred că e cam puțin spus. Un fel de trupe antitero, foarte inteligente, care recunosc, atacă și elimină celulele bolnave ori intrușii din propriul organism. 

La naștere, această glandă e cumva de mărimea inimii sau a plămânilor, dar se oprește din creștere la vârsta adolescenței. Ulterior, intră într-un proces de atrofiere din diverse cauze care țin de noi, de alimentație, de lucruri la care nu prea vrem să fim atenți decât teoretic.

Dr. John Diamond, dr. Noreen Baron sunt doar doi dintre cei care au studiat (separat) procesul de îmbătrânire prematură a timusului (la 40-50 de ani, glanda ajunge să arate ca o mică masă de grăsime). Și, la fel ca anticii lor colegi de cercetare, au constatat că un gest foarte simplu poate păstra timusul în stare bună de funcționare. Ba chiar mai mult decât atât, poate inversa procesul de îmbătrânire.

Revin: atunci când te simți stresat, prea agitat, tensionat, adu-ți aminte să faci un lucru simplu: cu buricele degetelor de la o mână bate-te pe stern (în zona pieptului), timp de 20-30 de secunde și, simultan, respiră profund. Este o deblocare uimitoare a activității respectivei glande. Când eși bucuros, liniștit, relaxat, într-o stare de bine, timusul crește, se dilată.

De asemenea, cu vârfurile degetelor de la ambele mâini te poți bate ușor și peste pomeții obrajilor, acolo unde simți oasele cu pricina. Tot vreo 20-30 de secunde. Și bea câteva guri de apă, fixând în minte, în acele secunde, o imagine frumoasă a orice vrei tu.

Apoi, observă ce se întâmplă, cum te simți după asta. Îți vine să crezi că se schimbă ceva în starea ta? N-o să știi dacă nu vei încerca. Dar încearcă pentru a rezolva, nu pentru a-ți dovedi că nu se poate. :)Taguri:
[academia de bine]   [citate dr irvin yalom]   [catalin stoica personal coach]   [glanda tiroida]   [tehnica antistress]   [timus]   [hai sus]   [dezvoltare personala]