Te invat sa iti induci o transa usoara de relaxare?


Dezvoltare Personala

23-04-2016
Like 564

E o piesă care, prin modul în care balansează sunetul dintr-o boxă într-alta, te ajută să faci primul pas spre o transă de relaxare. Sunetul reprezintă o stimulare bilaterală, adică niște semnale date alternativ, la intervale aproape regulate, din ce în ce mai lungi, celor două emisfere cerebrale. Fără să poți realiza asta conștient, acest tip de muzică are un efect extrem de benefic asupra activității creierului, care, de multe ori, este una dezechilibrată: prea mult focus în zona logică, selectivă, matematică și prea puțină treabă pentru zona creativă. Iar acestei situații noi îi spunem stres.

Vrei să simți cum ar fi să-ți induci singur și ușor o stare de reală relaxare pe care altfel, mintea și corpul o regăsesc doar în somnul profund?

E de ajuns să te așezi comod într-un fotoliu, rezemat/ă... cu palmele pe genunchi sau în lateral, nu încrucișate și nu picior peste picior... să închizi ochii... să respiri de 2-3 adânc... și să începi să numeri rar, în gând... de la 1000 la 1, din 7 în 7... vizualizând numerele până ce ele dispar complet din imaginație și-ți lasă mintea goală, liniștită…

Rămâi așa cât durează piesa atașată. Îmi spui după aceea ce efect a avut exercițiul. Dar îmi spui numai dacă îl faci, nu și dacă te gândești dinainte că e pierdere de vreme, da? :)

Eu exersez așa ceva în fiecare zi. Pentru că succesul este, înainte de toate, o stare a minții. Nu poți avea succes dacă mintea ta țipă, strigă, se umple de nervi, pe care va vrea apoi să-i verse pe câte cineva.

Cum ți s-a părut aceasta tehnică de relaxare? Ți-a plăcut? Ți-a folosit? Aștept comentariile tale, vreau să te ajut mai mult de-atât.Taguri:
[academia de bine]   [transa hipnotica]   [stimulare bilaterala]   [inducerea transei]   [exercitiu mental]   [tehnici de relaxare]