Stiu albinele ce înseamna leadership? :)


Leadership

20-10-2015
Like 319

Nu e impresionant câte poate face o albină?

Căutare continuă, bună orientare, disciplină, perseverență și o inteligență pe care încă oamenii nu și-o pot explica la albine. Fiecare știe exact ce are de făcut. Unele sunt sacagii și toată viața aduc apă în stup. Altele sunt reginele/mătcile, fără de care perpetuarea speciei ar fi în pericol. Mai sunt trântorii, care nu-s deloc niște trântori dacă ne gândim ce rol important au. :) Sunt sanitarii, care fac tot timpul curat și au grijă să nu le fie stupul infestat. Sunt cele din "garda reginei", care cu altceva nu se ocupă, interzicând chiar și intrarea în stup a vreunei albine străine. Sunt doicile, care au grijă de "ăia mici". Și sunt albinele care umblă o viață întreaga după miere.

Vreo 12-13 ani i-ar lua unei albine să strângă un kilogram de miere dacă ar face asta de una singură. Dar știe ce înseamnă munca în echipă. Știe că oricâte probleme ar apărea în stup, trebuie să contribuie la menținerea grupului. Și o face cu succes, uită repede de vinovați și caută soluții. Albinele au un leadership înnăscut. În ziua în care își simt moartea aproape, albinele zboară în mod special cât mai departe de stup pentru a se prăbuși în iarbă, printre flori. Dar se spune că o fac simțind recunoștință pentru familia prosperă și sănătoasă pe care o lasă în urmă.

O albină e de 20 de ori mai puternică decât un cal. Adică, poate deplasa pe o suprafață plană ceva de 20 de ori mai greu decât ea. Calul poate tracta ceva având masa maxim egală cu a lui. Dacă o albină se rătăcește, se așază pe primul om întâlnit ori zboară alături de el până ce acesta ajunge acasă ori la destinație.

S-ar părea că albinele chiar știu ce înseamnă leadership și dezvoltarea ca specie.

E plăcut să fii comparat cu o albină, nu? :)Taguri:
[academia de bine]   [leadership trainer]   [miere]   [disciplina]   [regina]