Sincer si la obiect. Lectia de Start-Up 5


Leadership

27-05-2016
Like 302

În această seară, la LECȚIA DE START-UP, invitat va fi Valentin Petrescu, antreprenor de top de peste 20 de ani, președintele și vicepreședintele a două mari patronate din România. Om cu experiență, cu viziune, cu încredere că se poate, inclusiv în România. De fapt, chiar a pus pariu cu mai mulți colegi din facultate, în urmă cu 25 de ani, că va avea rezultate în România mai mari decât cei care se pregăteau să plece "afară" pentru a-și căuta un loc de muncă.

„Cum începi o afacere? Cu mult curaj. Poate cu un dram de inconștiență; important este să știi foarte bine ce vrei, să știi unde vrei să ajungi, să-ți fixezi o țintă. Pentru că altfel, vei merge ca pe o bicicletă medicinală, pedalând în gol.”

Vali Petrescu vorbește despre curaj și-un dram de nebunie, despre viziune și perseverență, despre condiția reușitei extraordinare: să știi foarte bine ce vrei de la viață, nu doar de la afacerea ta. N-a avut bani, n-a avut relații. A avut noroc, dar știi cum e: norocul și-l face omul cu mâna lui prin tot ce învață zi de zi, prin tot ce pune în aplicare. Prin consecvență în acțiune. Acțiunea e diferența care face diferența.

„Am început fără niciun ban. Am împrumutat de la un prieten 500 de dolari ca să cumpăr un compresor. Că fără el nu puteam să încep activitatea. Bani pe care i-am dat înapoi în 6 luni."

Iată una dintre metodele care te pot ajuta să devii ceea ce ți-ai propus: să cauți permanent compania persoanelor de la care ai ce învăța. Acele persoane care, din anumite puncte de vedere, au ajuns deja acolo unde vrei tu să fii. Hai Sus!

Webinarul se poate vedea și revedea gratuit aici: www.academiadebine.roTaguri:
[academia de bine]   [valentin petrescu]   [hai sus]   [antreprenoriat]   [interviu]   [bani]   [afaceri]   [lectia de startup]