Oameni Mari vs oameni mici


Oameni care motiveaza

24-05-2015
Like 517

Robert De Niro tocmai a ținut un discurs absolvenților unei facultăți de arte din cadrul New York University (Tisch School of the Arts). Șacalii care își spun jurnaliști au simțit mirosul unui pic de sânge, au intuit un țânțar din care să facă un nou armăsar. Boala societății contemporane, boala oamenilor mici.

Acum, poți descoperi pe net tot felul de titluri bombastice, scoateri din context, numai pentru a oferi un pic de mizerie amatorilor de așa-zis senzațional.

„De Niro told grads: You’re f*cked”. Au folosit steluță, fiindcă se consideră oameni civilizați, educați, decenți. Titlul ăsta se regăsește și în presa românească. Cât mai explicit, cât mai explicat, astfel încât să înțeleagă toată lumea cum marele De Niro le-a zis studenților că sunt „futuți”. „Mesaj hilar” l-a numit chiar Agerpres. Însă dacă citești tot pasajul actorului sau dacă urmărești înregistrarea discursului chiar pe site-ul Tisch School of the Arts, realizezi mizeria publicistică. Mizeria din mințile acelor oameni care s-au străduit mult să transforme un mesaj. Dar să transforme un mesaj greșit într-unul frumos nu se străduiește nimeni, din păcate.

De Niro a apreciat la absolvenții de Arte că și-au urmat pasiunea, că au ales să facă ce le place în viață. Dar le-a spus că pasiunea „te mănâncă”. La asta se referă în mod evident actorul când spune: „You’re f*ucked.” E nevoie ca pasiunea sinceră, curată, sănătoasă să te conducă în viață dacă chiar vrei să fii un om împlinit, indiferent cât de greu ar părea drumul către atingerea obiectivelor. Mergi înainte, lasă-te „mâncat” de plăcerea de a-ți trăi viața așa cum vrei, nu așa cum ți se dictează. Altfel, vei considera tot timpul că țara în care locuiești e total defectă, că oamenii te trădează încontinuu, că nimic nu poate funcționa și asta niciodată din cauza ta. Te trezești blestemând în fiecare săptămână ziua de luni și trăind obsesiv cu gândul la ziua de vineri.

Este exact ce postam deunăzi de la Nietzsche: „Cel care găsește un DE CE pentru care să trăiască poate îndura aproape orice”. Și oriunde, aș zice eu. Cu zâmbetul pe buze.

Festivitatea de absolvire la Tisch School of the Arts o poți vedea integral aici.Taguri:
[academia de bine]   [de niro tisch school 2015]   [catalin stoica life coach]   [oameni mari]   [pasiune]   [presa]   [robert de niro speech]   [hai sus]