Nu trai la întamplare!


Leadership

23-09-2015
Like 294

Cineva spunea odată că succesul stă în agenda ta zilnică. În activitățile pe care ți le planifici, dacă ți le planifici. Însă dacă totul curge la întâmplare, deși îți dorești lucruri mărețe de la viață, tot la întâmplare se vor realiza ele atunci când nu-ți stabilești pașii. E ca și cum ai vrea să ajungi neapărat la Paris, dar nu te uiți deloc pe orarul de zbor, nu știi cu ce vei ajunge, nu te interesează în cât timp, nu știi unde vei sta, cât te costă totul… dar îți dorești să ajungi la Paris. O mână din cer nu coboară să te ia și să te pună lângă Tour Eiffel. :)

Când ai un vis, un obiectiv, ceva mare de atins, trebuie să știi că el e compus din alte multe obiective mai mici. Că până la împlinirea marelui vis, ai nevoie să te bucuri de tot ceea e de făcut până acolo. Iar o planificare bună, ceea ce în leadership se numește Legea Navigației, presupune să-ți scrii în fiecare seară ce-ți propui să rezolvi a doua zi, să revezi dimineața ce ai scris cu o seară înainte și să te mai uiți încă o dată în seara următoare pentru a observa ce ai reușit să faci și ce se cere făcut în continuare poate diferit și mai bine.

Cei ce își creează permanent sisteme care includ și etape de acțiuni specifice au aproape întotdeauna un succes mai mare decât cei care nu o fac. Pentru că, în primul rând, își vor utiliza altfel cea mai importantă resursă din viață: timpul. Niște erori financiare, niște pierderi materiale mai pot fi remontate; dar timpul ori e pierdut odată pentru totdeauna, ori e investit ca să te bucuri apoi de beneficii. Faptul că ești organizat îți crește sentimentul de putere, îți crește autocontrolul și atenția pe ce vrei să obții, nu pe ce nu vrei să ți se întâmple.

De fiecare dată când înveți ceva nou, pune-ți trei întrebări simple:

*Unde pot folosi asta? Nu-ți spune din start: asta nu-mi folosește la nimic.

*Când pot folosi asta? Nu-ți spune: dacă nu mi-a trebuit până acum, nici că-mi va trebui vreodată.

*Cine are nevoie să știe asta? Nu te gândi la oamenii care nu vor niciodată să știe ceva, ci la aceia care visează și acționează pentru mai binele lor.

Faci lucrurile potrivite doar atunci când știi cu adevărat care sunt lucrurile potrivite. Scrie-le, gândește-te la ele, simte-le, începe să le faci chiar dacă nu te pricepi încă foarte bine. Nimeni nu s-a priceput foarte bine înainte de a face de multe ori un anume lucru.

Hai Sus! :)Taguri:
[academia de bine leadership training]   [catalin stoica despre planificare]   [citate jim rohn]   [hai sus]   [john maxwell leadership]   [legea navigatiei]