Nu e greu să fii om. Chiar nu e.


Oameni care motiveaza

27-04-2015
Like 323

Sirieni și eritreeni se chinuie să scape din coșmarul pe care îl trăiesc în țările lor. Își dau tot ce au pentru a ajunge cu bine într-un loc sigur, într-o țară unde pot trăi, nu doar supraviețui. În situația asta s-au aflat și cei de pe nava scufundată săptămâna trecută în apele Greciei.

93 de oameni au fost în pericolul de a se îneca în marea plină de păcură și de stânci tăioase, greu de evitat pentru cei care voiau să se salveze înotând. Pe lângă echipajele autorităților, a mai dat o mână de ajutor și un tip pe nume Antonis Deligiorgis, care-și bea cafeaua pe plajă împreună cu soția sa. 20 de persoane a salvat Deligiorgis de unul singur! 

„Nava s-a dezintegrat în câteva minute, povestește grecul. M-am tăiat destul de rău la mâini și la picioare, dar nu mă gândeam decât cum să-i salvez pe bieții oameni.”

Locuitorii s-au grăbit să-i ajute cum au putut pe imigranți. O femeie a scos hainele copilului ei pentru a înfășa un bebeluș sirian, iar alții au donat mâncare și haine.

„Nu ne-a venit să credem la început. Am crezut că este un vas turistic; sunt atâtea hoteluri pe plajă… N-am văzut niciodată așa ceva, teroarea care poate hăitui un om.”

Una dintre femeile salvate de Antonis Deligiorgis era însărcinată. A născut ulterior într-un spital grecesc. Și-a botezat copilul după numele salvatorului său.

Pentru mine, asta înseamnă eroism. Să fii om cu toate puterile tale. Războiul și actele care presupun violență exagerată sunt ceva ce nu mai creează de mult eroii de care avem nevoie.Taguri:
[academia de bine]   [albert einstein]   [antonis deligiorgis]   [citate motivationale]   [eroi]   [grecia catastrofa]   [imigranti sirieni]