Noroc vs Ghinion


Dezvoltare Personala

10-04-2016
Like 413

Cu ceva ani în urmă, un amic, la mine acasă fiind, zice: „Mamă, cred că aici sunt 3-4 sute de cărți de dezvoltare personală!... Ai avut bani, nu glumă, de ai dat atâția pe așa ceva!”

Altădată, tot demult: „Adică, tu zici că nu stai foarte bine cu banii, dar preferi să dai 1700 de euro pentru un curs de dezvoltare personală, în loc să mergi cu noi într-o excursie de 500 de euro?!? Ești nebun la cap!”

Și în primăvara asta: „Ce noroc chior ai, frate! Și la oameni ca lumea, și la bani, și la tot! Nu știu cum te lipești tu de toate astea, că eu, orice-aș face, nu reușesc deloc. Dar așa e viața: cu unii mumă, cu alții ciumă.”

L-am întrebat: „Vrei să cultivi și tu norocul meu?”

„A, nu, nu-mi spune de dezvoltare personală, că n-am bani. Și nici timp. Am programul super încărcat.”

E ca și cum am vrea să fim angajați caligrafi înainte de a învăța foarte bine să scriem. Sau să fim angajați pictori când suntem doar la stadiul de mici desenatori. Sau ingineri, deși am citit doar vreo două-trei cărți despre mecanică. Sau medici, deși știm meseria asta doar de la televizor și din poveștile medicilor. Sau profesori de matematică, chiar dacă, până acum, ne-am petrecut timpul cu istoria. Succesul are nevoie de pregătire în fiecare zi. Norocul și-l face omul cu mâna lui. Iar ghinionul apare peste tot pe unde omul nu are chef să-și facă norocul.

Niciodată nu va fi exagerat de mare investiția pe care o fac în dezvoltarea mea. Toată viața în așa ceva voi investi cel mai mult, pentru că văd în fiecare zi cum mi se întoarce de acolo de unde uneori mă aștept mai puțin. Orice om pe lumea asta va angaja, va căuta în parteneriat, va dori să lucreze, să colaboreze, să-și trăiască viața lângă cineva care nu contenește să fie stăpân pe el însuși, care nu încetează să devină din ce în ce mai bun, din orice punct de vedere.

Oamenii care se dezvoltă caută mereu prezența oamenilor mai buni decât ei. Oamenilor care se vaită nu le place niciodată de nimeni.

Da, au fost momente când mi-am investit și ultimii bani într-un curs, în niște cărți sau în ceva ce știam că mă va face ceea ce-mi doresc să fiu. Căci ce făceam înainte e clar că nu-mi aducea rezultatele dorite și nu avea cum să mi le aducă vreodată.

Ceea ce te-a adus în punctul în care te afli astăzi nu te va duce nicicum în locul în care vrei să fii mâine. Și depinde de tine să schimbi, să îmbunătățești, să evoluezi. Nu te opri, fiindcă îți oprești norocul! Hai Sus, lasă scuzele când sunt atâtea căi extraordinare încă nedescoperite!

Iată și un filmuleț scurt despre "noroc".Taguri:
[academia de bine]   [mastermind online]   [webinar dezvoltare personala]   [hai sus]   [catalin stoica john maxwell team]   [schimbare]   [training]   [coaching de grup]