Margin Call. La limita


Filme despre Tine

12-12-2015
Like 401

Foarte bun filmul! Din 2011, cu o distribuție remarcabilă: Kevin Spacey, Simon Baker (Mentalistul), Jeremy Irons, Paul Bettany, Demi Moore... Demi Moore. Ce doamnă Toamnă cu stil la cei 50 de ani demult împliniți!... :)

Scenaristul n-a pierdut vremea, a intrat direct în subiect. Îți dai seama ce se întâmplă în film abia după vreun sfert de oră. O companie care face tranzacții financiare la nivel înalt e gata să piardă o sumă de bani mai mare decât valoarea capitalului său.

Povestea asta nu e doar despre management, nu e despre vânzări, nu e despre bani și puterea celui mai șmecher. E despre leadership. Ca și în film, în realitate se întâmplă deseori ca un CEO sau directorul general sau președintele unui trust să NU fie și liderul acolo. Oamenii îl urmează pentru că are funcția, pentru că îi plătește. Dar liderul real, cel care dă valoare companiei, vine din rândul doi, trei; el a înțeles că puterea reală înseamnă încredere, înseamnă relații, caracter și viziune. Altfel, influența e de scurtă durată și dispare într-un context dificil ori foarte dificil. Iar liderii nesiguri fură sau dau bir cu fugiții.

E interesant când stau față-n față doi lideri reali. Și unul cedează fricii. Și parcă te întrebi de ce oare cel care cedează și nu celălalt?

"Dacă vrei să faci într-adevăr ceva cu viața ta, trebuie să crezi că ești necesar. Pentru că ești." Altfel, te vei prăbuși de câte ori vei fi concediat de undeva, de câte ori vei pierde pe cineva sau ceva important... Cei care evoluează permanent, chiar dacă uneori ajung jos, de unde plecaseră, sunt cei care învață din tot ce li se întâmplă. Care învață că totul e trecător și că au suficiente resurse să o ia mereu de la capăt, să câștige încă și mai mult decât câștigaseră vreodată, să-i atragă pe oameni prin comportamentul și acțiunile lor din fiecare zi... Chiar dacă totul are un preț pe lumea asta, fii gata să-l plătești și să rămâi pe drumul tău cel mai bun, indiferent ce spun ori ce fac ceilalți! Sunt puțini care o fac; dar sunt din ce în ce mai mulți.Taguri:
[film bun 2011]   [recenzie margin call]   [trailer margin call]   [kevin spacey]