Limbajul Trupului. Diferentele dintre barbat si femeie (2)


Dezvoltare Personala

04-05-2016
Like 382

Iată mai jos o conferință video de-ale lui Allan Pease. Reconfortantă, foarte amuzantă și plină de învățăminte practice.

Bărbatul are o mai bună privire în adâncime decât femeia. E o abilitate a vânâtorului dobândită și dezvoltată de-a lungul mileniilor.

Femeia are o mai bună vedere periferică. Cu o deschidere de minim 60 de grade. Va vedea întotdeauna mai repede cine pe unde intră într-o încăpere la o petrecere.

Bărbatul face un singur lucru odată. Și bine. Foarte bine. Dar dacă are mai multe de rezolvat în același timp, se cam pierde. Ca atunci când șofează și cineva îl ține de vorbă. Ratează o stradă, o apucă greșit pe altă parte și se enervează. Smile Asta nu înseamnă că bărbatul șofează prost. Doar că are nevoie să-și vadă de treaba lui și atât.

Femeia are capacitatea de a rezolva mai multe sarcini simultan, fără ca acestea să aibă ceva în comun: îi dă să mănânce lu’ ăla mic, se uită la tv și mai aleargă din când în când la cratița de pe foc, nepierzând firul celorlalte două activități la care se va întoarce imediat. Smile Pe bune, nu e ușor. Drept dovadă, bărbații nu fac asta. Dar nu sunt de condamnat. Trebuie să-i înțelegeți, doamnelor. Smile

Femeia operează cu 5 tonuri de voce, dintre care bărbatul reperează doar 3. Smile Fiindcă el doar 3 utilizează în total. Asta zice Allan Pease, dar merită să verificați practic câtă dreptate are australianul.

Bărbații folosesc limbajul pentru a comunica fapte și informații. Propoziții mai scurte, în general, și cel puțin o informație în conținut.

Femeile folosesc vorbirea pentru a se apropia și a răsplăti.

Bărbații nu vor să știe ce e la tv, ci ce MAI e la tv. Smile De-aia butonează telecomanda fără să se oprească, de multe ori, nicăieri.

Încercați-l pe Allan Pease. Nu înseamnă că tot ceea ce spune el se aplică astfel la toată lumea. Însă merită să observați voi înșivă ce se întâmplă în propria realitate.

Hai Sus!Taguri:
[limbajul trupului]   [body language]   [allan pease]   [hai sus]   [academia de bine]   [coach catalin stoica jmt]   [limbaj nonverbal]