Genius. Ce limite are un geniu?


Filme despre Tine

11-09-2016
Like 349

Un film din 2016, despre Thomas Wolfe. Cine a fost Thomas Wolfe? Un rebel, un geniu, un extrovert, un sensibil, un om plin de pasiune, un obsedat de scris. Atât de obsedat, încât renunța la orice și la oricine pentru asta. Nu făcea niciun fel de compromisuri, doar mințea că le face. Avea scrisul în sânge. Respira scris. Manuscrisul la "Of Time and the River" a trebuit scurtat de la 5000 la 500 de pagini. 3 lăzi pline de coli avea inițial. "O explozie violentă de adverbe și adjective", după cum a fost caracterizat scriitorul.

Tom: Culoarea nu e niciodată doar o culoare. Înseamnă o mie de alte lucruri, toate importante pentru un om. Toate, variații ale stării lui interioare.

Editorul care l-a descoperit și publicat pentru prima dată, atunci când toată lumea îl refuzase deja, a fost Max Perkins, cel mai proeminent al vremurilor sale, lucrând, printre alții, cu F. Scott Fitzgerald ("Marele Gatsby") și Ernest Hemingway.

Faulkner îl considera atunci cel mai important romancier în viață. Vânzările erau pe măsură, în timp ce Fitzgerald mărturisea: "Știi cât am încasat anul trecut din Marele Gatsby? Doi dolari și zece cenți."

"Atât de repede s-a îndrăgostit de ea, că nimeni din cameră n-a auzit niciun sunet. Sunetul îndrăgostirii lui, zăngănitul inimii sale frânte.” Din "Of Time and the River".

E drama geniului neînțeles care nu înțelege suficient pe nimeni. Te poate plictisi în prima jumătate de oră, dar te pune pe gânduri în rest.

Distribuția e foarte atrăgătoare: Colin Firth (Max Perkins), Jude Law (Thomas Wolfe), Nicole Kidman (Aline Bernstein), Guy Pearce (Scott Fitzgerald).Taguri:
[filme bune]   [recenzie genius]   [geniul 2016]   [thomas wolfe]   [poster trailer genius 2016]