Ceea ce nu accepti la tine nu poti schimba


Inteligenta Emotionala

13-03-2016
Like 931

Atât de complexați sunt unii oameni de cum arată fizic, de cum le arată viețile, de cum ar putea fi considerați de lume, încât postează zilnic poze cu ei înșiși pentru a le confirma în permanență alții că arată bine, că totul e în regulă... Din păcate, oamenii așteaptă să le confirme ceilalți cât sunt de fericiți.
 
Ceea ce vor ei să rezolve este efectul, nu cauza. Cauza e profundă, e poate inconștientă, e de neacceptat pentru persoanele respective, se supără dacă le faci atente la ele însele, dar toate aprecierile din lume nu vor fi suficiente pentru a vindeca acea cauză fără propria implicare.
 
Sună frustrant, dureros, enervant? Cred că da. Dar ar putea fi și ăsta un mic buton pe care, apăsându-l, să observi că schimbarea vieții tale începe din interior, nu din exterior. Chiar dacă îți dau like, oamenii nu te vor aprecia sincer până ce nu te vei aprecia cu adevărat tu însuți.
Când știi că te apreciezi suficient? Când ești mai preocupat să oferi în permanență ceva, o emoție plăcută, o stare mai bună, să oferi valoare, să oferi informație, să oferi susținere prin postările sau prin faptele tale, cerând mai puțină atenție pentru nimic. Ce înseamnă aici "nimic"? Poze oricând, oricum, oriunde, poze fără însemnătate, poze fără conținut, poze din care oamenii nu înțeleg nimic altceva decât că vrei like. Și-ți vor da like, căci, la nivel inconștient, vor simți nevoia ta ascunsă, tristă, mascată de un zâmbet în fața camerei foto.
 
Întreabă-te: cum ar fi să nu mai postezi nicio fotografie cu tine timp de o lună de zile, decât dacă acea poză va fi una cu mesaj concret, interesant, elegant, valoros, altul decât "vreau like". Citatul inteligent de lângă poză nu schimbă cu nimic situația. Decât dacă reprezintă ce simți în general, nu doar atunci când cauți cu disperare să te promoveze, să-ți construiască o imagine. Uită-te în jurul tău. Deși faci ceea ce faci pentru imaginea ta, de ce nu reușești totuși să-i păcălești pe oameni? De ce nu ai viața pe care ți-o dorești, fiindcă, iată, lucrezi la imaginea ta și numai la ea în fiecare zi?
 
Lucrează mai degrabă la relațiile tale cu ceilalți, fă eforturi să adaugi valoare chiar și celor care nu știu să o primească, axează-te pe a-i servi pe oameni, căci îți vor da înapoi exact atunci și cât vei avea nevoie. Vei deveni un lider al propriei vieți, iar oamenii te vor urma chiar și fără să le-o ceri. Însă te vor urma întotdeauna cei mai puțin autentici decât tine. Un lider urmează doar un alt lider mai puternic decât el.
Prin urmare, întrebare: te urmează cei cu care vrei să interacționezi, să colaborezi, să-ți împarți viața? Dacă nu, caută să lucrezi la tine mai mult decât la imaginea ta. O poți face, ai toate resursele necesare, chiar dacă nu-ți vine să crezi. Ești MULT MAI BUN decât imaginea ta!
 
În ședințele de coaching unu-la-unu (pentru anularea de blocaje, stimularea de resurse, transformarea de convingeri limitative), am întâlnit multe persoane care porneau de la premisa că "așa e viața, grea, n-am ce-i face, nu sunt eu de vină". Și au ajuns în perioade relativ scurte de timp să trăiască altceva, să se bucure într-un fel cum n-o făcuseră înainte. Să creadă ceea ce nu credeau, să creadă ceea ce nici cei din jur nu vor să creadă că e posibil. Fiindcă e mai ușor să spui "nu se poate" decât să faci ceva în mod real pentru a se putea.
 
Zâmbește tot timpul, zâmbește-le tuturor, nu doar în fața camerei foto.
Hai Sus! Stă cu adevărat în puterea ta!Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [lupta]   [citate motivationale]   [selfie]   [poze]   [coaching bucuresti]   [schimbare]