Carti Recomandate
Pentru că multă lume mă întreabă ce cărți citesc eu, ce-mi place, ce mă ajută, ce aș recomanda și altora pentru o viață mai bună, mereu încă și mai bună, zic să postez, din când în când, câte un titlu și o vorbă vizavi de conținut.
Se spune despre calitatea vieții tale că depinde de calitatea întrebărilor pe care ți le pui. Fiindcă există deja toate răspunsurile, undeva bine arhivate, nu ai nevoie decât de întrebările potrivite care să facă lumină, să acceseze soluțiile. Oricât de abstract și de greu ți s-ar părea asta, nu trebuie decât să-ți amintești câte „aha”-uri ai făcut când cineva te-a întrebat un lucru ce tu nu te întrebaseși niciodată până atunci.
Omul evită întrebările din nerăbdare, din neîncredere, dar mai ales de teamă. De teama ca nu cumva răspunsurile să fie altele decât cele pe care și le dorește, cu care s-a obișnuit, care-i dau acel confort că el nu trebuie să mai facă nimic diferit sau în plus pentru a se schimba ori pentru a-și îmbunătăți viața. Un om puternic nu spune niciodată: „nu, așa nu e posibil, te înșeli”. Ci stă și se gândește: „și dacă ar fi posibil, cum ar fi?”. Fiindcă asta l-ar ajuta să găsească mereu o rezolvare și nu să ascundă problema sub preș. Orice problemă doar ascunsă generează alte și alte probleme o viață întreagă.
Prin urmare, astăzi, îți recomand „Cartea întrebărilor”, de Gregory Stock. Foarte simplă, foarte utilă. E un number 1 bestseller New York Times, cu peste 200 de întrebări special pentru tine. Ia cartea și n-o citi pagină cu pagină. Închide ochii, liniștește-te 30 de secunde și propune-ți să găsești în mod inconștient întrebările care te-ar putea ajuta cel mai bine într-o anume situație de viață pe care o ai deja în minte. Apoi, deschide cartea la orice pagină, la „întâmplare” și răspunde-ți sincer, fără grabă și fără prejudecăți, la întrebarea pe care-ți cade privirea prima dată. E foarte simplu. Totul pornește de la un pic de liniște și de la încrederea că vei afla de la tine niște răspunsuri interesante. Fă self-coaching. Ajută enorm!
p.s.: Nu aștept comentarii de genul: „nu funcționează, n-are cum”, decât de la cei care întâi citesc sau fac ceea ce le recomand. Altfel, e doar dorința de justificare a ignoranței, îmi pare rău.
Hai Sus! Academia de Bine te susține!