Care e cel mai important lucru pentru tine Acum?


Inspiratie

25-09-2015
Like 282

E interesant cât de mari sunt diferențele dintre ce spun oamenii că ar schimba în viețile lor, atunci când sunt în plină putere, și ce spun ei că ar fi schimbat de-a lungul anilor, atunci când au ajuns la final sau foarte aproape de el. De ce oare nu ne putem maturiza, de ce nu putem exersa înțelepciunea din vreme, astfel încât să renunțăm măcar parțial la dorința de control asupra lumii exterioare? De ce ne dorim atât de mult să facă ceilalți așa cum zicem noi că e bine?

Business Insider a publicat un studiu – proiectul Legacy – făcut de o echipă de psihologi a Universității Cornell din Statele Unite, condusă de profesorul Karl Pillemer. Eșantion de 1500 de subiecți. Bătrânii n-au vorbit nici de imigranți, nici de politicieni, nici de Măruță sau echivalentele, nici de locurile de muncă, de șefi, de vină și vinovați.

În unanimitate, 1500 de oameni au considerat că timpul este cel mai preţios lucru din lume, iar faptul că au pierdut atâta vreme gândindu-se la lucruri care de fapt nu s-au întâmplat sau care nu aveau cum să fie controlate de ei este o mare greşeală pe care au făcut-o. Grijile, după părerea acestor oameni care se află cumva la capăt de drum, apar în legătură cu lucruri deloc concrete, griji la probleme imaginare, apar în mod inutil și ajung să nu se manifeste fizic niciodată. În loc să-şi imagineze tot felul de necazuri, oamenii ar trebui să se concentreze pe rezolvarea concretă a unor situaţii reale, cred bătrânii chestionați, indiferent cât de grele sau de ușoare le-au fost viețile.

Gândirea pozitivă nu ajută dacă nu acționăm concret în direcția gândurilor bune, dacă nu punem în practică soluțiile găsite, pas cu pas, chiar dacă există temerea că nu ar fi cele mai bune. Integre să fie și să vizeze rezultate frumoase pentru cât mai multă lume.

De ce să ajungi la capăt de drum și să regreți niște lucruri care acum îți sunt atât de la îndemână?Taguri:
[academia de bine test]   [catalin stoica hai sus]   [gandire pozitiva]   [gratis]   [regrete]   [resurse]   [studiu batrani]   [t harv eker citate]   [timpul]