Cafe Society. Crema societatii


Filme despre Tine

02-10-2016
Like 370

Dacă îmi recomanzi un film făcut de Woody Allen, nu te chinui prea tare. Spune-mi doar: Woddy Allen. Și gata. Smile

Omul ăsta, care, peste două luni, face 81 de ani, continuă să scrie, să joace și să regizeze. Tocmai a finalizat o miniserie de televiziune, pe care a creat-o și în care joacă rolul principal (Crisis in Six Scenes). Îi doresc să mai trăiască încă opt decenii de-acum încolo. Îl rog, chiar! Smile

Poveștile sale nu sunt unele de box-office și nici pe gustul tuturor. Poveștile sale rămân deseori neterminate. În poveștile sale, ne arată „obligatoriu” frumusețea unui oraș: Paris, Roma, Barcelona, Londra, Cairo, Los Angeles, New York... Poveștile lui Woody Allen sunt un bazar de personaje de-o simplă și extraordinară profunzime. Nu există cineva care să-ți rămână indiferent și nu există un personaj, oricât de negativ, la care să nu vezi și ceva de apreciat sau pe care să nu-l poți ierta. W.A. are întotdeauna grijă să ți-i arate pe oameni fix așa cum sunt ei: buni de iubit, chiar dacă deseori arată a monștri.

Cafe Society este cel mai recent dintre filmele scrise și regizate de cineastul octogenar.

Steve: Iubirea neîmpărtășită ucide mai mulți oameni într-un an decât tuberculoza.

Anii 30. Bobby (Jesse Eisenberg) e un tânăr evreu care vine din New York la Hollywood pentru a-și materializa casa cu piscină în care vrea să locuiască. Unchiul său, Phil (Steve Carell), a ajuns mare agent al actorilor de prima mână și l-ar putea ajuta cu un loc de muncă. Bobby se îndrăgostește de Vonnie, secretara unchiului. Unchiul o iubește pe Vonnie de un an de zile, dar nu spune nimănui, că e om însurat. Vonnie (Kristen Stewart) oscilează între Bobby și Phil.

Phil: Pot îndrăzni să te sărut?

Vonnie: Să nu cumva să nu o faci.

Dialogurile sunt fascinant de simple, de firești, de curate. Dacă îți dai voie să-i asculți și să-i auzi pe toți, poți da fiecăruia în parte câtă puțină dreptate. Ca-ntotdeauna la Woddy Allen, zâmbetul se amestecă din plin cu drama, cu iubirea, cu banalul, cu atenția pe micile bucurii pentru suflet.

Bobby cunoaște o nouă Vonnie. Urmează o soție, un copil și prima Vonnie revine. Dar e diferit de cum ți-ai imagina.

Bobby: Cred că unele vise nu mor niciodată. Asta e bine sau e rău?

Eu, personal, aș mai vedea o dată acest film. Dar așa cred că spun despre fiecare film semnat de Woody Allen. SmileTaguri:
[filme bune]   [film psihologic]   [recenzie cafe society]   [crema societatii 2016]   [woody allen]   [iubirea]