Bebelușa asta te lasă fără cuvinte


Inteligent Amuzant

30-10-2013
Like 455

Bebelușa asta foarte drăgălașă reacționează la 10 luni ca și când ar înțelege perfect ce îi cântă mama. Neuroștiințele spun că e posibil să înțeleagă perfect. Și că, până la vreo 7 ani, copilul e dominat de înțelepciunea și de cunoașterea subconștientă. După 7 ani, începe „maturizarea”, educația lineară. Jung a scris despre inconștientul colectiv din care, zilnic, extragem cu toții informații utile dacă ne dăm voie. Poate mai ușor la o vârstă fragedă decât mai târziu.

În timpul celui de-al doilea război mondial, englezii au introdus pe piață sticlele/borcanele de lactate cu capace de aluminiu, de unică folosință (alea care existau și la noi pe vremea lui Ceaușescu). Pițigoiul albastru, o specie care trăiește, printre altele, în zona Londrei, a avut nevoie de ceva vreme ca să realizeze că se poate hrăni în plus. Am văzut prin atâtea filme cum lăptarul lăsa sticlele și borcanele la ușile abonaților. Iar pițigoiul albastru a început să vină în urma lăptarului, să dea cu ciocul în capacele destul de fragile și să tragă din recipientul de sticlă. Smile După ceva timp, se întâmpla asta în toată capitala Angliei. S-a terminat războiul, iar regatul a intrat într-o criză cruntă. Așa că producătorii de lactate au revenit la capace solide, de multiplă folosință. Și pițigoiul albastru, o pasăre de 10 cm, foarte curioasă din fire, dar prudentă atunci când explorează zone noi, nu s-a mai putut hrăni cum abia învățase că o poate face. El trăiește maxim 10 ani. După vreo 12, englezii au reluat vânzarea lactatelor în sticle și borcane având capace de aluminiu, de unică folosință. Nu mai exista niciun pițigoi albastru din generația veche. Și, totuși, din clipa în care s-a reluat obiceiul capacelor de aluminiu, toată Londra s-a umplut brusc de borcane din care pasărea asta ciugulea zilnic ce-i plăcea atât de tare. Evoluție de tip Darwin? Inconștient colectiv chiar și la necuvântătoare? Sunt poate singurele două explicații date de cercetare acestei situații.

Vezi acest filmuleț cu bebelușa de 10 luni. E… pfff!… Smile Hai Sus!Taguri:
[academia de bine]   [bebelusa video]   [carl jung]   [intuitia]   [hai sus]   [inconstientul colectiv]   [londra]   [pitigoi albastru]