Dezvoltare Personala, Leadership
Se spune despre calitatea vieții tale că depinde de calitatea întrebărilor pe care ți le pui. Răspunsurile potrivite și soluțiile ideale nu apar până ce tu nu îți pui acele întrebări care să sape în profunzimea minții tale subconștiente. Potențialul se manifestă cel mai bine atunci când este zgândărit în mod diferit față de cum o faci în mod prea obișnuit. Întrebările inconfortabile, joaca de mult abandonată, activitățile noi sau efortul fizic sunt modalități de a deschide cutia cu idei, cu soluții, cu resurse.
Oamenii de succes pun întrebări altfel chiar și candidaților la angajare. Pentru că vor să scoată la suprafață ce l-ar face unic pe viitorul angajat și nu să descopere cât de pregătit este el pentru clișee. Iată mai jos 5 întrebări care ar ajuta enorm pe fiecare dintre noi dacă și le-ar pune cât mai des.
1.Cine crezi că este cel mai bun în lume pe ceea ce faci tu?
2.Cine sunt persoanele care te influențează?
3.Ce ai învățat în ultimul an?
4.Dacă ai avea posibilitatea de a sta de vorbă cu tine în urmă cu 10 ani, ce sfat ai oferi mai tânărului tu?
5.Care sunt cele mai importante lecții pe cared le-ai învățat de-a lungul anilor?
Sunt întrebări de la Drew Houston, fondatorul Dropbox, miliardarul de 33 de ani. Te încumeți să-ți răspunzi la ele. Uite, eu o fac chiar acum, aici:
1.John Maxwell, Richard Bandler, Christian Simpson, Anthony Robbins, Les Brown.
2.John Maxwell, Paul Martinelli, Daniel Bichiș, Sorin Popa, dr. Adrian Badiu, Richard Bandler, Robert Cialdini, Don Miguel Ruiz, Zig Ziglar, Edward De Bono, Dalai Lama, Paul McKenna, Christian Simpson... Lista e lungă, dar îi iubesc pe oamenii ăștia.
3.Am învățat să ofer peste așteptările celorlalți, am învățat să am mai multă răbdare și să iert mai mult, am învățat că mentorii pe care mi-i aleg mă pot ajuta să evoluez într-un ritm accelerat, am învățat să spun "nu" atunci când asta simt, am învățat să ajut cât pot eu de tare pe cineva să obțină (poate înaintea mea) exact acel lucru pe care eu vreau să-l obțin. Aici mai am de lucru, dar nu mă las.
4.Schimbarea nu este doar posibilă; este inevitabilă. Și că orice băț are două capete, iar eu decid pe care-l aleg.
5.Că atașamentul trebuie să aibă o limită dacă vreau să rămână unul sănătos și să mă susțină în ceea ce fac. Că dacă dai nu înseamnă că nu mai ai, ba dimpotrivă. Că 1 e un număr prea mic pentru lucruri mari; că visurile colosale se împlinesc în echipă mai repede, mai ușor, mai bine pentru toată lumea.
TU ce răspunsuri îți dai? Lasă-mi, te rog, un comentariu, pentru că nici nu știi ce mult îi vei ajuta astfel și pe alții. Provocarea din imagine este dată de Peter Thiel, cofondatorul PayPal, care spune că e permanent în căutare de oameni cărora nu le e frică să-și susțină ideile atunci când cred în ele. "Într-un fel testează originalitatea vorbirii și, într-o anumită măsură, testează curajul oamenilor de a vorbi într-un context dificil."
#HaiSus!