Adevarul e ca omul nu vrea sa cunoasca adevarul


Dezvoltare Personala, Oameni care motiveaza

18-12-2015
Like 362

Este ceea ce se întâmplă cu cei mai mulți dintre oameni... Ei nu caută cu adevărat. Nu-și caută scopul, nu-și caută misiunea aceea personală. Nu vor să știe exact de ce s-au născut și care e menirea lor în această viață. Pentru că le-au tot spus alții care e, iar ei i-au crezut pe alții. I-au crezut că "trebuie" să facă aia și aia și aia... Mai nimic din ceea ce le place și lor. Și, mai ales, au preluat convingerea că banii dictează tot, că pot cumpăra orice și că ei aduc fericirea. Oamenii nu caută cu adevărat. Ei se lasă distrași și acaparați de lucrurile ieftine ca valoare, ca efort, ca mesaj. Și cred că adevărul e mult prea greu de găsit. Însă... adevărul e că ei nu vor să cunoască adevărul. Se tem să descopere adevărul. Pentru că dacă ei găsesc adevărul, nu vor mai avea niciun motiv să NU acționeze în direcția lui, cu toate eforturile și sacrificiile de rigoare. Iar fericirea, ca orice altceva pe lumea asta, cere niște sacrificii: de timp, de bani, de energie...

Oamenii se tem că, dacă vor afla adevărul despre ei înșiși, e nevoie să părăsească un loc de muncă deplorabil sau murdar, dar "sigur" sau bine plătit. Se tem că, aflând adevărul, ar fi nevoie să iasă din relații toxice, de nesalvat. Că ar fi nevoie să se mute dintr-un loc într-altul. Ar fi nevoie să devină întâi ei mai buni, înainte de a aștepta acest lucru din partea altora. Iar a deveni mai bun nu înseamnă a tăcea, a te izola, a îndura. Ci înseamnă a te implica, a căuta soluții, a le proba, a experimenta cu orice risc. Și oamenilor nu le place riscul decât dacă și-l asumă alții.

Oamenii se tem să accepte faptul că a-i judeca, a-i critica și a-i pedepsi tot timpul pe cei din jur nu e o soluție. Că asta denotă, în realitate, cât de mult se judecă, se critică și se pedepsesc pe ei înșiși, chiar și fără să-și dea seama de asta. Și e trist. E trist să nu vrei să vezi adevărul care te salvează. Nu adevărul meu. Nu pe al altora. Ci pe al tău, pe ăla care îți transformă viața în ceea ce vrei să trăiești. Fiindcă de-aia te-ai născut, asta ți-e provocarea: să fii fericit/ă!

Iată mai jos un punct de vedere (al lui Mooji, subtitrat în română) care te scoate din zona de confort mental, care te determină să reacționezi impulsiv: "nu, nu-i adevărat!!!". Dar dacă-ți dai voie, dacă ai capacitatea de a-ți pune la îndoială propriile convingeri, știind că mai există și altele la fel de bune, iei în calcul și ce spune Mooji. Analizezi. Lași să vezi unde duce această analiză. Și, în final, devii mai informat, devii mai flexibil, devii mai bun, mai capabil să vezi viața din unghiuri diferite. Iar unghiurile diferite aduc lumini diferite, creează spectacole diferite, înlesnesc percepții diferite. Și totul se schimbă, se transformă, devine mai frumos.Taguri:
[academia de bine]   [fericirea]   [bani]   [adevarul]   [mooji]  

Mooji - Don't waste time! - Nu pierde timpul! (Ro sub)

Mooji - Don't waste time! - Nu pierde timpul! (Ro sub)

Posted by Keep Quiet on 23 Iulie 2015