3 întrebări pentru tine, din partea ta


Dezvoltare Personală, Inteligență Emotională

17-08-2015
Like 372

3 întrebări simple și incomode mi-aș pune dacă m-aș afla într-una dintre situațiile corespunzătoare. Mi-aș pune aceste întrebări cu tot curajul din lume. Și mi-aș răspunde la ele cât aș putea de sincer, chiar dacă răspunsurile ar părea că sunt împotriva mea. În realitate, ceea ce fac deja este împotriva mea și va continua să fie, nu întrebările și răspunsurile respective. Acestea din urmă ar avea doar darul de a mă trezi cumva, de a mă corecta, de a mă face să devin ceea ce vreau să fiu, fără măști inutile.

Așadar, 3 întrebări:

1.De ce îmi fac tot timpul selfie și nici măcar nu le țin pentru mine, deși nu sunt deloc cele mai reușite fotografii?

2.De ce sunt mereu prima persoană ce dă Like pozelor pe care le postez cu mine însumi/însămi?

3.De ce postez un text despre diverse și, fără nicio legătură, ba dimpotrivă (uneori), atașez o poză cu persoana mea?

Pentru că-mi place foarte mult de mine? Nu. Tocmai pentru că NU îmi place, pentru că îmi reproșez tot timpul câte ceva, pentru că stima de sine e scăzută și vreau să aud permanent de la ceilalți cât arăt, cât sunt de bine. Lipsa Like-urilor m-ar înnebuni.

Ai curaj să-ți pui aceste întrebări! Ce te costă? E ok, poți să-mi spui, să-mi scrii direct că n-am dreptate; dar abia după ce îți răspunzi pe bune, în scris, la aceste întrebări.

Ai puterea să nu mai faci nimic din cele 3 lucruri enumerate mai sus? Asta te-ar obliga să te vezi mai corect, să postezi lucruri care chiar merită postate, să te descoperi, dincolo de niște selfie-uri bolnăvicioase, care te dau de gol. Fă cu adevărat ceva pentru tine, fiindcă poți mult mai mult decât îți închipui!

Dacă-ți răspunzi râzând la întrebări, fără pic de tristețe sau de supărare, ești excepția. :)

Observă că cine are „peretele” plin de selfie nu postează nimic mai interesant din activitatea sa. De ce? Pentru că nu prestează activități interesante? NU; ci pentru că acea persoană nu crede că activitățile sale pot fi cu adevărat interesante, amuzante, inedite…

„Curaj” e cuvântul zilei. :) Pentru că avem cu toții nevoie de el ca să ne trăim viețile pe care ni le dorim și nu tocmai pe-alea pe care Nu ni le dorim.

Nu mă aștept ca acest articol să fie prea popular, dar mă gândesc că poate și ajut pe câte cineva…Nu mă aștept ca persoanele vizate de așa întrebări să răspundă aici, public. Îmi doresc doar ca ele să-și răspundă lor în mod sincer, fiindcă tot timpul primesc mail-uri și mesaje private în care oamenii mă întreabă cum să-și crească încrederea în sine. Ăsta ar fi un început. Vorbim mai pe larg zilele viitoare.Taguri:
[academia de bine life training]   [catalin stoica dezvoltare personala]   [hai sus]   [intrebari]   [like obsesie]   [paul tillich citate motivationale]   [psihologia selfie]