10 reguli pentru succes (3)


Dezvoltare Personala, Leadership

09-03-2016
Like 388

Mai e cineva care nu a auzit de Warren Buffet? Om de afaceri, investitor și filantrop american. S-a născut în 1930. La doar 26 de ani, avea prima sa companie: Buffett Partnership Ltd. Între timp, a făcut miliarde, zeci de miliarde de dolari. Fără să calce pe cadavre, fără să-și încalce integritatea. Este ceea ce se cheamă cu adevărat un om de succes. Care donează încontinuu pentru diferite cauze, fără să iasă în presă cu gesturile sale caritabile. E discret, e inteligent cognitiv și emoțional. Și-a direcționat 85% din avere către fundația lui Bill Gates, o organizație care face pentru copiii din Africa mai mult decât statele puternic industrializate la un loc, probabil.

În 2006, în 2007, Buffett era al treilea cel mai bogat om din lume. În 2009, era primul pe listă, înaintea lui Bill Gates.

S-a ghidat, dar o face încă și mai mult acum, după anumite reguli de viață, după unele principii care l-au adus și mai ales l-au păstrat în postura omului de succes sustenabil, de succes sănătos, nu de succes mincinos, de ochii lumii.

Am extras 10 reguli din filosofia de viață și de afaceri a lui Warren Buffett și vreau să le împărtășesc cu tine. De ce? Pentru că și eu, și tu avem de câștigat, avem de învățat și de pus în practică. Dacă vrem să devenim ca miliardarul Warren Buffett, e nevoie să ne însușim obiceiurile bune, de succes ale miliardarului. Fiindcă reușitele personale stau în agenda noastră zilnică; de obiceiurile pe care le avem depinde nivelul la care ne aflăm. Să ne privim în oglindă. În caz că nu ni se pare că suntem suficient de sus, înseamnă că mai avem de lucrat sau de schimbat ceva în obiceiurile proprii.

1.Găsește-ți pasiunea! Caută cu răbdare ceea ce îți place cu adevărat să faci.

2.Ia-ți un angajament față de tine și respectă-l, acționează în conformitate cu el!

3.Renunță să mai pui la suflet ce spun alții atunci când cred ei că nu poți!

4.Citește, citește, citește!

5.Ia-ți o marjă de siguranță, orice-ai face!

6.Găsește aspectele care te fac unic și te pun în avantaj față  de ceilalți!

7.Fă o hartă a personalității tale, ca să știi ce te ajută și ce nu, ce dezvolți la tine mai degrabă și ce nu.

8.Fii întotdeauna competitiv!

9.Găsește-ți modele de succes, mentori și învață de la ei, fie că îi cunoști personal, fie că nu!

10.Iubește necondiționat!

Dacă simți că ar mai ajuta și alți oameni din jurul tău, distribuie acest set de reguli. Sau distribuie măcar fotografia care le conține mai pe scurt. Putem deveni astfel tot mai mulți cei ce chiar ne dorim să creștem într-o societate diferită, mai bună, pe care numai noi o putem face astfel. Mulțumesc!

Iată mai jos, într-un filmuleț foarte scurt, cum arată biroul lui Warren Buffett.

Și apoi, Hai Sus! :)Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [10 reguli succes warren buffett]