10 reguli pentru succes (25)


Leadership, Oameni care motiveaza

08-04-2016
Like 405

Michael Dell (51 de ani) este fondator și CEO al Dell Inc., unul dintre cei mai mari producători IT din lume. Toată lumea cunoaște calculatoarele Dell, nu?

Omul a început de foarte tânăr să facă bani, s-a format ca un lider inovând, riscând, greșind, plătind, continuând, înțelegând diferit anumite lucruri - apanajul celor care se dezvoltă permanent, indiferent de condiții și de context. La 24 de ani, Michael Dell era declarat antreprenorul anului în Statele Unite de Inc. Magazine. Multe dintre miliardele de dolari câștigați în timp sunt direcționate, caritabil, către educația urbană, către sănătatea copiilor (construind spitale de pediatrie și finanțând importante studii medicale), către stabilitatea economică a famiilor cu probleme. Susține proiecte de gen în Statele Unite, în India și în Africa de Sud.

Nu neapărat banii lui sunt ceea ce contează cel mai mult. Dar eu sunt de acord cu Paul Martinelli: "lumea are nevoie de tine bogat". Corect?

Iată 10 reguli din filosofia lui Michael Dell. Dacă sunt sau nu reguli de succes pot spune cei care au avut deja succes în viețile lor. Însă putem învăța cu toții, putem aplica și, mai târziu, stabilim singuri câtă dreptate are Dell.

1.Înțelege ce impact mare ai în această viață! Ești important, nu trece cu vederea.

2.Caută să experimentezi, fii deschis la câte ceva nou în fiecare zi.

3.Fii inventiv! Soluțiile mari stau în imaginație, nu în amintire.

4.Construiește o cultură, educă!

5.Acceptă că vremurile grele, crizele de orice fel sunt cele mai pline de oportunități.

6.Acceptă riscurile! Fără ele, nimic memorabil nu se poate întâmpla.

7.Dezvoltă parteneriate, colaborări, prietenii.

8.Fii plin de pasiune în ceea ce faci!

9.Eșecul conduce la succes. Nimic nu te învață mai mult decât greșeala.

10.Nu te mai concentra tot timpul pe ce nu poți face, precum majoritatea oamenilor! Concentrează-te pe ceea ce poți face, caută soluții și fii excepția care reușește!

Dacă reiei cele 25 de decaloguri postate în ultimele 5 săptămâni aici, pe site, vei descoperi destule asemănări, destule reguli repetate, comune multora dintre cei care chiar au ajuns undeva în viață. Să încetăm a mai căuta formule magice, să încetăm a-i mai vedea și comenta doar pe cei care s-au îmbogățit ilicit, căci, în felul ăsta, nu facem altceva decât să ne scuzăm lipsa unei atitudini de campioni, să ne scuzăm pentru insuccesele noastre pe care le putem transforma în cele mai curate succese posibile. Important este să învățăm din greșeli, să schimbăm oricât ar fi de schimbat și să dăm mai departe. Hai Sus!

Vezi și cele câteva minute de interviu cu Michael Dell.Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [michael dell 10 reguli]   [succes]   [atitudine]   [greseli]   [campioni]   [paul martinelli]   [ceo]