10 reguli pentru succes (20)


Leadership, Inteligenta Emotionala, Oameni care motiveaza

01-04-2016
Like 353

Pe Yoda, maestrul Jedi din Star Wars, îl cunoaște cam toată lumea. Măcar din poze, în caz că n-a văzut vreunul dintre filme. :)

Personajul a fost creat și dezvoltat cu mare atenție, întruchipând în ochii oricărui privitor (de-a lungul timpului) înțeleptul cu care am vrea să semănăm cu toții, mai mult sau mai puțin. În urma studiilor de piață făcute printre spectatorii Star Wars, Yoda este cel care asigură un echilibru foarte mare nu doar în poveștile galatice ecranizate, ci și în mintea omului care îi ia imaginea cu el în viața cotidiană, chiar și după ce filmul s-a terminat.

Yoda este acel maestru care a învățat atât de multe din ce a trăit, încât nu mai are nevoie să lupte, nu mai pedepsește, nu mai așteaptă să i se dea dreptate în detrimentul găsirii de soluții reale.

Iată 10 dintre principiile lui Yoda, ce se regăsesc în filozofia tuturor marilor înțelepți, tuturor celor care au reușit cu adevărat în viață pe toate planurile:

1.Nu permite fricii să te stăpânească. Ea conduce la suferință inutilă, inventată.

2.Nu mai încerca! Fă-o!

3.Acordă valoare oamenilor din jurul tău.

4.Crede și ai încredere!

5.Lasă trecutul să rămână în urmă.

6.Nu mai face presupuneri. Vei desena o lume strâmbă în baza părerilor tale insuficient de documentate.

7.Ai răbdare.

8.Ia decizii grele.

9.Caută pacea cu ceilalți, nu-i mai judeca încontinuu.

10.Nu te lăsa doborât de „nu se poate”.

Crezi că e ceva cu care să nu putem fi de acord dintre aceste 10 reguli? Toate 10 sunt lucruri care se exersează, care nasc provocări, care devin în timp parte din viețile noastre. Niciodată nu vom face performanță fără efort.

Distribuie și tu aceste principii care pot ajuta pe oricare dintre noi nu doar dacă le-ar cunoaște, ci dacă le-ar și aplica în viață. Însă ca să le aplice, un om are nevoie întâi să le tot vadă, să-i fie permanent reamintite, până începe cu adevărat să le simtă.

Mai jos, am postat un foarte interesant, dinamic și drăguț remix făcut din diverse replici ale lui Yoda. Cu Atitudinea care-i decide Altitudinea.

Hai Sus!Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [yoda 10 reguli]   [star wars yoda]   [principii]   [maestru]   [remix yoda]