Toate/2016 • The Big Short. Lupta omului impotriva omului

  The Big Short. Lupta omului impotriva omului

  15-02-2016

  Povestea – adevărată. Enervant de adevărată. Prea ușor de recunoscut în societatea în care trăim cu toții. Valori reale, valori nocive, nonvalori. Fiecare dintre noi crede că le are pe primele. Nimeni nu ia în calcul o greșeală, nimeni nu acceptă că se poate înșela. Înfiorător de des, oamenii au impresia că sunt perfecți, că ei sunt deasupra celorlalți și refuză să-și mai pună la îndoială propriile convingeri.

  Mai mult 203
 • Tunelul alb

  Tunelul alb

  14-02-2016

  Îmi plac locurile altfel. Îmi plac locurile care se ancorează plăcut în mintea mea. Și le iau cu mine acasă. Cum pot și eu. :)

  Mai mult 254
 • Ma vrei perfect neaparat?

  Ma vrei perfect neaparat?

  14-02-2016

  Mulla Nasruddin e un personaj foarte popular în lumea turcă, arabă, persană, azeră, uzbekă… Un fel de Păcală al altora. Doar că omul ăsta chiar a existat. Era un filozof turc din secolul al XIII-lea, născut la Akșehir.

  Mai mult 229
 • The Martian. Un alt fel de Revenant

  The Martian. Un alt fel de Revenant

  13-02-2016

  Nu e de ajuns să fii inteligent. Și nici plin de mușchi. Ai nevoie să te adaptezi cât mai repede mediului în care te afli, ai nevoie să gândești „irealist”: cum ar fi dac-aș putea? ce aș face ca să încep să pot? de ce să mă opresc înainte de a trage în plămâni și ultima gură de aer?

  Mai mult 157
 • Test de atentie

  Test de atentie

  13-02-2016

  În general, femeile descoperă mai repede "defectul" imaginii. :)

  Mai mult 271
 • O cale sau o scuza?

  O cale sau o scuza?

  12-02-2016

  Nu, nu poți renunța la ceva ce îți dorești cu adevărat. Mai cazi, te mai odihnești, te mai reculegi, tragi adânc aer în piept și te ridici cu și mai multă determinare! Caută mereu o cale, nu o scuză!

  Mai mult 147
 • Tristetea, o resursa sau un blocaj. Ce vrei sa fie?

  Tristetea, o resursa sau un blocaj. Ce vrei sa fie?

  12-02-2016

  Dacă observi că tristețea îți devine un hobby, caută să înlocuiești cu ceva, cu mișcare, cu oameni, cu activități nemaifăcute, cu scoateri simple, cotidiene din zona de confort, chiar dacă nu-ți vine să crezi că astea toate pot schimba ceva...

  Mai mult 202
 • Cu atentie...

  Cu atentie...

  11-02-2016

  Înainte de a te comporta într-un fel sau altul, întreabă-te cât de mult ți-ar plăcea să fii în locul celor pe care-i judeci. Chiar dacă ești sigur/ă că ai dreptate și de-aia-i judeci, fii conștient/ă că și tu greșești, cu sau fără voie.

  Mai mult 174
 • Curaj!

  Curaj!

  10-02-2016

  Paul Martinelli, unul dintre mentorii mei, spune mereu: grăbește-te să greșești, grăbește-te să eșuezi!

  Mai mult 197