Inteligenta Emotionala • Esti unic. Trebuie doar sa vezi asta

  Esti unic. Trebuie doar sa vezi asta

  12-11-2015

  Autonomia te îndeamnă să ai idei. Să faci ce alții n-au mai făcut. Să mergi înainte către o țintă nouă, chiar dacă încă nu știi prea bine cum vei ajunge acolo. După cum scriam mai sus, e imposibil ca, din 10-20 de încercări, să nu găsești calea, să nu-i identifici pe cei care sunt dispuși să riște la fel ca tine. Însă atragi oamenii ăștia numai când cobori în viața reală, dacă alegi să cunoști necunoscuți față-n față.

  Mai mult 378
 • Alegerile pe care le facem in viata ne definesc

  Alegerile pe care le facem in viata ne definesc

  09-11-2015

  Am anumite credințe și convingeri. Respect și îmi atrag anumite valori. Intenționez să acționez într-un anumit fel. Dar alegerile mele mă vor da mereu de gol. Vor vorbi întotdeauna foarte deschis despre mine, vor spune...

  Mai mult 1312
 • Ce poti schimba la tine din ce vezi aici?

  Ce poti schimba la tine din ce vezi aici?

  27-10-2015

  Nu confunda fericirea cu a avea. Pentru că fericirea înseamnă în primul rând a fi.

  Mai mult 490
 • Cum te exprimi, asa esti în acel moment

  Cum te exprimi, asa esti în acel moment

  23-10-2015

  Felul în care îi etichetezi pe oameni, indiferent de împrejurare, te etichetează automat pe tine, vorbește despre ceea ce ești tu, despre cum îi vei vedea, mai devreme sau mai târziu, pe cei între care ai ajuns după ce ai scăpat de "imbecili".

  Mai mult 436
 • Asta înseamna sa fii slab? Dimpotriva!

  Asta înseamna sa fii slab? Dimpotriva!

  13-10-2015

  A construi un zid în jurul tău te va proteja. Te va proteja de tot și de toate. Și de bine, și de rău. Vei trăi singur într-un turn de fildeș și vei spune că lumea e rea, că nu urcă până la tine; dar tu refuzi obsesiv să cobori în mijlocul oamenilor, să fii egalul celorlalți.

  Mai mult 387
 • Oricat ar parea de „defecti”, oamenii se pot schimba radical

  Oricat ar parea de „defecti”, oamenii se pot schimba radical

  20-09-2015

  "Cum am putea noi să prezicem comportamentul omului? Putem încerca să citim mecanismele sau dinamica psihicului uman. Dar omul este mai mult decât atât."

  Mai mult
 • Echilibrul, un defect?

  Echilibrul, un defect?

  17-09-2015

  Cum am putea face pentru a nu fi tot timpul nemulțumiți de ceilalți? Ce ne-ar putea ajuta când nu înțelegem de ce oamenii nu sunt de acord cu noi?

  Mai mult 457
 • 3 instrumente la îndemâna inteligentei emotionale

  3 instrumente la îndemâna inteligentei emotionale

  14-09-2015

  Privește situația, apoi mută-te un pas,... apoi încă un pas în dreapta. Vei schimba unghiul, vei vedea și prin ochii altora. Vei reuși să creezi o panoramă asupra situației, să vezi de sus, să vezi mai complet.

  Mai mult 385
 • Tu ce fel de suc esti? :)

  Tu ce fel de suc esti? :)

  09-09-2015

  "Ce iese din tine cand viata te stoarce? Cand cineva te raneste? Daca ies durere, furie si teama, denota ca asta ai tu in tine; din asta esti construit. Nu se ia in seama cine te supara. Asta are prea putina importanta."

  Mai mult 379