Când apare nevoia excesivă de confirmare? "Dacă X nu e de acord cu mine, înseamnă că nu sunt bun, că nu mă pricep, că părerea mea nu contează".
Mai mult 405Vreau să-ți descriu aici o situație concretă în care, fără să vrea, instinctiv – acel „basic instinct” de tip vânător-vânat, un om poate face rău altui om: angajat, colaborator, prieten, partener...
Mai mult 434Pentru că, psihologic, oamenii uită deseori ceva ce le arăți sau ce le spui, dar nu uită niciodată cum îi faci să se simtă. Emoția ancorează informația și o transformă în acțiune.
Mai mult 667Nu putem fi fericiți dacă una dintre ele rămâne nesatisfăcută. Nu există una mai importantă decât alta. Fiecare decurge din toate celelalte. Se află într-o permanentă interdependență.
Mai mult 538Unii spun că autenticitatea provoacă vulnerabilitate și duce la pierderea credibilității. Doar că cei mai ascultați, mai puternici, mai atractivi, mai influențabili oameni sunt cei autentici. Care sunt semnalele că ești sau că nu ești autentic?
Mai mult 535Ceea ce nu ne place, ce urâm la ceilalți reprezintă, de fapt, propria noastră zonă de umbră.
Mai mult 386Prefă-te până reușești! În fiecare zi! Iar când reușești, continuă, până ce devii așa! Atunci, nimeni nu te mai poate schimba, fiindcă nici măcar n-ai mai vrea!
Mai mult 501Interesant este că fața reprezintă singura parte a corpului uman care poate prezenta un număr diferit de mușchi de la o persoană la alta. Frica, Furia, Bucuria, Dezgustul, Uimirea, Tristețea, Disprețul.
Mai mult 1340Nu contează ce anume vedem în imagine. Contează ce facem cu ce vedem. Să ne definim așteptările și să observăm de ce anume avem acele așteptări? Fix ca-n viață dacă vrem ca ea, viața, să arate bine.
Mai mult 385