Visul tau care e?


Leadership

01-06-2016
Like 533

Jack Ma este al 22-lea cel mai bogat om din lume, cu aproape 30 de miliarde de dolari în conturi. Dar nu neapărat banii îl etichetează drept un om de succes. Ci cascada de eșecuri prin care a trecut, felul în care a refuzat să se recunoască învins, puterea de a ierta și de a merge mai departe, capacitatea de a învăța din fiecare eșec în parte și atitudinea pe care o are astăzi față de viață și față de oameni.

"Am eșuat de 3 ori în colegiu. Am aplicat de vreo 30 de ori pentru un loc de muncă și am fost de fiecare dată respins. Când a intrat KFC pe piața chineză, am fost 24 de persoane care au aplicat pentru angajare, iar eu am fost singurul respins. Am vrut să intru în Poliție, dar în acea serie am fost singurul neacceptat. Am aplicat de 10 ori pentru a fi admis ca student la Harvard și de 10 ori am fost respins."

E absolventul "celei mai proaste universități din orașul natal", după cum spune el însuși. A devenit profesor de limba engleză, plătit cu doar 12-15 dolari pe lună. Dar a continuat să viseze și să acționeze cu adevărat pentru împlinirea visului personal. A pus bazele uneia dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume fără să fie programator, fără să se priceapă prea bine la așa ceva. Astăzi, deține site-ul alibaba.com, dar a decis să acorde mai puțin timp afacerilor și să investească mult în mediu și în educație. E convins că lumea are nevoie de aportul său pentru o planetă mai curată.

Descoperă ce anume te face să tremuri de plăcere numai când te gândești că vei face acel ceva. Începe să planifici pentru a da claritate visului tău, pentru a-l transforma într-un obiectiv adus în lumea fizică din lumea minții tale. Acționează în fiecare zi așa cum știi, mult, puțin, dar acționează! Treci peste căderi, treci peste critici, treci peste nesusținerea celor apropiați și arată-ți Ție, ție, nu lor, că mai poți face un pas, că ești gata să te sacrifici pentru niște rezultate extraordinare. Pentru că, dincolo de ceea ce vei primi atunci când vei ajunge acolo, cel mai important este ceea ce vei deveni pe tot acest drum. Și vei da mai departe, îi vei inspira și pe alții, vei lăsa în urma ta oameni mai buni decât îi găsiseși.

Cei care au reușit n-au avut noroc. Și l-au făcut cu mâna lor zi de zi, uneori chiar fără să-și dea seama de asta. Prin atitudinea față de viață, prin învățare și acțiune consecventă.

"Eroul meu este Forrest Gump - chiar îmi place! Am văzut filmul de zece ori. De fiecare dată când mă frustrează ceva, mă uit la film", spune Jack Ma.

Hai Sus!Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [jack ma]   [citate motivationale]   [leadership]   [harvard]   [kfc]   [top forbes]   [alibaba]   [china]   [dezvoltare personala]   [modele]   [eroi]