Tu ce parere ai despre asta?


Leadership

02-08-2016
Like 429

Trăim în secolul 21, deja spre finalul celui de-al doilea deceniu. Specia umană a evoluat în mod evident din mai toate punctele de vedere. Reminiscențele educației de tip "bătaia e ruptă din Rai", "trebuie să le arăți tot timpul cine e șeful" și "pune biciul pe ei" sunt din ce în ce mai des puse la îndoială, cu argumente, cu studii clare, cu rezultate importante obținute într-un cu totul alt mod.

Agresivitatea, amenințările, pedepsele nu rezolvă problemele așa cum am fost învățați să credem. Ele doar le agravează. Și acasă, și la școală, și la serviciu/în afaceri. Și în cazul copiilor, și în cazul angajaților.

Părinții și profesorii noștri au procedat în acel mod doar pentru că nici ei nu știau că se poate altfel. Înainte, nici măcar nu se întreba cineva dacă există soluții alternative. "Puțină bătaie n-a omorât pe nimeni." Da, dar hai să vedem o persoană, UNA SINGURĂ care este amenințată fix în clipa asta cu bătaia și care spune: "Ok, dați-mi bătaie, aveți tot dreptul să o faceți, că, oricum, bătaia nu omoară pe nimeni, doar mă educă frumos". E absurd să lăudăm bătaia abia acum, în clipa când a rămas o amintire urâtă și "utilă". Să mai cerem câte o porție și în prezent; așa, pentru că ne face mai buni.

Violența fizică și verbală a creat minți convinse că doar ea e rezolvarea. Din fericire, nu le-a putut opri pe unele dintre ele să schimbe metoda. Aprecierea, stimularea pozitivă, respectul, susținerea primită "obligă" mintea omului la răspunsuri similare, spune psihologia comportamentală, psihologia socială, a persuasiunii.

Știi că ești un lider bun dacă, în loc să te bazezi pe forță, pe diplome, pe titluri, influențezi decisiv bazându-te pe relațiile pe care le-ai stabilit cu oamenii din echipa sau din viața ta. Bazându-te pe acea influență dată de sentimente pozitive. Fiindcă oamenii uită deseori ce le arăți sau ce le spui, dar nu uită niciodată cum îi faci să se simtă. Iar Academia de Bine susține leadership-ul de calitate, necesar oricărui manager de top, oricărei persoane care visează la o treaptă cât înaltă în viața profesională sau antreprenorială.

În imaginea atașată sunt rezultatele unui studiu repetat în mai multe companii, pe eșantioane reprezentative, din mai multe țări ale lumii. Ar fi posibil să se înșele echipele de cercetare social-comportamentală și organizațională? Ok; ce-ar fi să probăm cu toții, o bucată de vreme, ca să vedem ce se întâmplă? Că... și dacă o fi bine?

#HaiSus!



Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [leadership]   [management]   [seful]   [angajati]   [angajari]   [solutii]   [bataie]   [antreprenoriat]