Misiunea personala. A ta care este?


Dezvoltare Personală, Metafore Terapeutice

22-04-2015
Like 473

Omul se naște, crește, se dezvoltă pe diferite niveluri neurologice. Mai presus chiar decât cel al identității (Eul real, nu definit de ceilalți), este nivelul misiunii personale în această viață. Acea misiune, acel sens foarte puternic pe care îl dăm întregii noastre deveniri, zi de zi, conștient sau inconștient. Amintește-ți, de exemplu, cum stai și te gândești înainte de a te apuca de ceva serios: „are sens pentru mine să fac asta sau nu?”

Studiile din neuro-psihologie confirmă că, spre a fi fericit, omul trebuie să trăiască pentru ceva mai presus de el însuși. Pentru ceva atât de nobil, încât rezultatul poate apărea abia după ce omul nu va mai fi în viață. Dar asta nu contează atunci când viziunea, când misiunea există și motivează, responsabilizează. Motivație + Responsabilitate = Succes.

Dacă nu ți-ai descoperit misiunea personală, nu înseamnă că nu o ai. Doar că nu ți-o cunoști încă. Iar necunoașterea ei dă vieții tale o notă de confuzie, de greutate în a trăi așa cum îți place… Vestea bună este că oricine își poate descoperi această misiune. Apoi, va simți cum viața începe să curgă de la sine; cum resursele ies la suprafață în moduri inedite și incredibile.  Cum visurile se împlinesc unul câte unul pentru că așa e firesc, nu pentru că lumea exterioară s-a schimbat în mod radical. Sau da: s-a schimbat pentru că Tu te-ai schimbat; pentru că și Tu faci parte din lume.

Un băiețel mergea odată cu bunicul său să planteze un măslin.

Copilul sărea vesel de pe un picior pe altul și se juca pe cărare în timp ce înaintau spre locul dinainte stabilit, iar bunicul zâmbea în urma lui.

Când au ajuns la marginea unei minunate livezi de măslini, bătrânul a ales locul unde a săpat puțin și a plantat cu grijă ramura de măslin, verde și firavă.

Băiețelul era bucuros și îi tot spunea bătrânului că abia așteaptă ca anul viitor să mănânce măsline din pomul sădit de ei doi! Bătrânul doar îl privea și zâmbea.

Pe drumul spre casă, bunicul i-a povestit copilului că un măslin are nevoie de o viață de om să ajungă la maturitate și să rodească.

Bătrânul știa că el niciodată nu va ajunge să guste măcar o măslină din pomul plantat împreună cu nepotul său. Dar faptul ca el nu se va bucura niciodată de roadele acestui măslin nu era deloc un motiv pentru a nu îl planta.

Am ajutat mulți oameni să-și descopere misiunea personală, așa cum alții m-au ajutat pe mine. Le mulțumesc tuturor că m-au făcut parte din călătoria vieții lor!



Taguri:
[academia de bine]   [citate motivationale]   [personal coach]   [gandhi]   [inspiratie]   [metafora maslinului]