Eddie The Eagle. Imposibil egal Posibil


Filme despre Tine

13-08-2017
Like 445

Atât vreau să-ți spun: indiferent care ți-ar fi visul, indiferent cu ce te-ai ocupa, indiferent la câte provocări te-a supus viața până acum... ține filmul ăsta aproape! Ține-l în telefon. Ține-l cu tine peste tot și, când te vei simți mai rău ca niciodată, uită-te la el 10 minute! Și-ai să te ridici ca și când ai fi vulturul vieții tale! Știi de ce? Pentru că CHIAR EȘTI!

„Eddie the Eagle” e povestea prea adevărată a unui săritor britanic cu schiurile, de numai 22 de ani – Michael „Eddie” Edwards. Un film din 2016, cu Taron Egerton și Hugh Jackman. Despre acea putere interioară asupra minții și inimii tale, incomparabil mai necesară decât puterea exterioară asupra celor care te înconjoară, asupra materialului. Despre un optimism „bolnav” care îi caracterizează, de regulă, pe învingători. Despre NErenunțare – considerată psihologic a fi una dintre cele mai importante 3 abilități ale marilor campioni. Iar dacă Eddie n-a avut un milion de motive să renunțe, nu a avut deloc!

Tatăl: Fiule, Marea Britanie nu are echipă de săritori cu schiurile! Numește-mi un singur săritor britanic cu schiurile, unul singur!

Eddie: Eu. Eddie Edwards. Eu voi fi echipa. La Calgary '88.

Nu-ți închipui că e un film de Oscar. E doar un film bine realizat, de care merită să profiți pentru a deschide ochii, a visa mare și a face TOT ce ține de tine pentru a reuși! Și știi ce înseamnă să faci tot ce ține de tine? Să faci tot ceea ce visezi și ești gata să faci atunci când alții se opresc și îți spun și ție să procedezi la fel! Să îți înfunzi urechile atunci când „apropiații” ori „experții” îți zic: „termină cu prostiile, fă și tu ceva serios și sigur în viața asta!”. Tu caută adevărații experți! Pentru că aceia nu te vor descuraja. Ei se vor dovedi la fel de „nebuni” ca tine, știind că viața înseamnă mai mult decât știu cei mai mulți că înseamnă; viața este ocazia unică de a risca, de a iubi, de a suferi, de a plânge de bucurie sau de durere, de a crea, de a munci, de a te distra muncind, de a pierde, de a reveni, de a încuraja oamenii de lângă tine, de a da mai departe, de a câștiga o poveste personală așa cum se cade! Nu te aștepta ca viața să fie ușoară! Antrenează-te TU ca să o faci maxim de frumoasă!

Warren Sharp: Peary a fost cel mai mare talent înnăscut pe care l-am antrenat. Dar a fost și cea mai mare dezamăgire. Putea fi un campion imbatabil, dar nu a înțeles că un adevărat olimpic nu este neapărat plin de talente, ci este un om care nu se dă bătut cu niciun chip. Peary nu era un om care să știe că singura opțiune este să dai tot ce poți, chiar dacă rezultatul ar fi un eșec. E valabil în orice domeniu de activitate...

Eddie este un copil cu probleme la genunchi, merge greu; poartă proteze până pe la 15 ani. Și visează de foarte mic să ajungă la Jocurile Olimpice. Întâi, la concursul de... ținut respirația sub apă. Pe urmă, trece la sporturi adevărate, făcute în curte. Este îndepărtat sistematic de alții, în timp ce tatăl său îi pregătește o carieră de vis în zugrăveală. Mama nu știe ea prea bine cum să-l încurajeze, dar îl lasă să-și facă mereu „damblaua”. În ultimă instanță, după ce este scos din lotul olimpic britanic de coborâre cu schiurile, „fiindcă nu vrem să ne facem de râs cu tine la Calgary” (îți sună cunoscută expresia asta cu făcutul de râs?), Eddie pleacă singur în Germania pentru a se antrena la sărituri, alături de campionii mondiali. Alături de Matti Nikanen – Finlandezul Zburător, considerat cel mai mare săritor cu schiurile din toate timpurile.

Eddie: Felicitări pentru medalie!

Matti Nikanen: Am câștigat, dar nu am dat tot ce-am putut. Dacă dădeam, eram fericit, chit că ajungeam pe ultimul loc.

Uită-te la film, iar apoi, lasă-mi, te rog, un comentariu aici, căci sunt tare curios ce lecție are povestea aceasta pentru tine și cum te face să te simți. Mie mi-a plăcut!

Peary: Liniștește-te, Eddie. Concentrat, nu încordat. Concentrat și Încordat nu sunt unul și același lucru.

Am înțeles, o dată în plus, că munca bate talentul dacă talentul nu muncește. Iar dacă nu-ți place ce faci, dacă nu te poți bucura cu adevărat de drum, victoria în sine/ destinația nu-ți va aduce niciodată fericirea.

Matti Nikanen: Celor ca noi, Eddie, le place să sară ca să-și elibereze sufletele. Suntem singurii săritori de azi care au șansa să intre în istorie. Dacă nu facem tot posibilul sub privirile lumii întregi, acest lucru o să ne ucidă sufletește.

Hai Sus! Academia de Bine te susține!



Taguri:
[filme despre tine]   [filme bune]   [academia de bine]   [recenzie eddie the eagle]   [eddie vulturul 2016]   [eddie the eagle poster trailer]   [campionii]   [poveste adevarata]   [jocurile olimpice]