Cum adica schimbarea incepe cu tine?!


Dezvoltare Personala

26-11-2015
Like 1331

De câteva săptămâni încoace, am tot văzut, auzit chiar și în stradă: "schimbarea începe cu tine". Înainte, găseai asta doar pe bloguri de dezvoltare personală sau pe facebook, share-uit de la Tony Poptămaș. Dar câți dintre noi oare și-au pus întrebarea: "Ce înseamnă ca schimbarea să înceapă cu mine?" Câți își aduc repede aminte de afirmația asta și de întrebarea conexă în momentele în care chiar se cere o schimbare personală? Dincolo de: "hai, mă, că nu sunt eu de vină aici" sau: "da' de ce să mă schimb eu primul?" sau: "nu vezi că nimeni nu vrea să se schimbe?".

Așadar, ce înseamnă ca schimbarea să înceapă cu mine?

*Înseamnă ca, atunci când mulțimea urlă fără niciun sens, eu să fac efortul de a tăcea, chiar dacă voi simți că nu fac parte din turmă, deși mi-ar plăcea.

*Înseamnă ca, atunci când orgoliul cuiva aprinde un conflict, eu să mă gândesc ce soluții aș avea să merg înainte și să rămân câștigător fără să răbufnesc mânat de propriul orgoliu.

*Înseamnă ca pe stradă, chiar dacă e deja murdar, eu să țin hârtia în buzunar până găsesc primul coș de gunoi.

*Înseamnă să nu mai scuip pe trotuar, chiar dacă destui o fac.

*Înseamnă să staționez numai pe partea dreaptă a scării rulante de la metrou, pentru că sunt minim 5 autocolante galbene, pe care pot citi această invitație, în orice stație, de-a lungul scării.

*Înseamnă să traversez doar pe culoarea verde a semaforului, chiar dacă asta presupune o "veșnicie" de 30 de secunde de așteptare în plus. Ca și când viața mea ar sta în acea grabă de 30 de secunde.

*Înseamnă să împuținez claxoanele agresive în trafic, să ascult un cd de dezvoltare personală, în loc să fiu atent la super aglomerația care mă scoate din sărite, deși ar fi trebuit să mă fi obișnuit deja cu asta de chiar eram un om matur.

*Înseamnă să schimb măcar puțin raportul dintre părerile bune și părerile urâte, dintre aprecierile și criticile exprimate cu voce tare sau doar în mintea mea.

*Înseamnă să mă întreb: cum ar fi totuși dacă bunătatea nu e prostie? ce-ar fi dacă aș încerca să fiu bun atunci când ceilalți nici că se așteaptă la așa ceva?

*Înseamnă să dăruiesc în mod intenționat, cu atenție, mai mult decât primesc. Vorbe bune, emoții frumoase, obiecte, servicii, ce am. Pentru că nu pot da din ce nu am.

*Înseamnă să învăț organizat, în fiecare zi cum să-i servesc cu mai mult folos pe ceilalți și cum să-mi conduc viața în mod real. Pentru că, altfel, iarăși ies în stradă și, când trebuie să numesc un lider, n-o să știu ce înseamnă așa ceva, ajungând să-l confund cu vedete ale muzicii sau televiziunilor autohtone.

Înseamnă multe altele, dar vreau să încep cu astea. Vreau să se vadă. Vreau să mă schimb până ce oamenii din jur încep să se convingă de faptul că eu chiar m-am schimbat și nu doar mă prefac din cine știe ce interes personal.

Și când se atinge punctul de masă critică, indiferent despre ce fel de schimbare vorbim, ea cuprinde masele. E lege fizică. Aceeași lege după care se formează turma. Important este ca în turmă să fie bine.



Taguri:
[schimbare]   [hai sus]   [academia de bine]   [maturizare]   [de ce]   [citate motivationale]   [comportament]   [inteligent? emotionala]   [metrou]   [trafic]