Anunt de angajare pentru cei mai buni aplicanti


Leadership

25-07-2016
Like 562

In urma analizei făcute asupra activității de recrutare de personal, de-a lungul anilor, LinkedIn a ajuns la niște concluzii demne de luat în seamă. Sunt 7 ponturi clare, punctuale care cresc șansele să atragi și să angajezi oamenii cei mai potriviți pentru tine și pentru compania ta. Testează și-ai să vezi rezultatele.

1.Începe direct cu titulatura clară a jobului. Folosește un font ClearType - caractere simple, comune și vizibile. Plus cuvinte-cheie prietenoase, cât mai des utilizate în căutarea online. Oamenii își aruncă privirea în viteză peste aceste texte și nu vrei ca posibili viitori angajați foarte buni să treacă peste anunțul tău fără să le atragă atenția sau fără să înțeleagă din scurt ce anume cauți.

2.Fii conversațional! Renunță la exprimarea în sacou cu cravată și închipuie-ți că povestești despre job cuiva la o cafea. Fii direct, creativ și prietenos. Evită jargonul abstract și clișeele. Cum i-ai povesti unui prieten despre acest loc de muncă?

In loc de: „Angajatul trebuie să demonstreze capacitatea de a lucra într-un mediu nestructurat, unde se cere pernanentă adaptare la schimbare...”, folosește: „Schimbarea nu e un cuvant care sa te sperie, nu? Cel mai bine te poți dezvolta profesional și financiar într-o companie care se adaptează și evoluează în mod constant...” ori „Profită de oportunitatea de a lucra în echipă pe proiecte dintre cele mai diferite...”

3.Arată-le aplicanților ce oportunități de creștere și de câștig au, dincolo de salariul motivant. Chiar dacă de bani întreabă toată lumea la început, studiile spun că aproape 60% dintre persoanele care au un loc de muncă au acceptat acel job în primul rând datorită posibilităților de dezvoltare profesională, necesară la orice alt job ar ajunge vreodată după. În descrierea locului de muncă, evidențiază cât mai clar rolul important pe care noul angajat îl va avea în afacerea respectivă și în comunitate, fă-l să se vadă în acel rol pe care și-l dorește. Arată-i că va putea învăța, va experimenta în mod asistat și va avea un impact real în dezvoltarea companiei și comunității.

Exemplu: înlocuiește „Această persoană va asigura conducerea echipei de vânzări directe” cu „Vei conduce și vei motiva ca lider o echipă de 50 de agenți de vânzări directe pentru a crește venituri cu 10% în primul an”. În loc de: „să identifice și să dezvolte strategii de brand”, folosește: „Ai oportunitatea de a modela viitorul companiei. Vei defini poziționarea brandului și vei construi strategia care ne va include activitățile”.

4.Atrage persoanele cele mai potrivite. Dincolo de abilitățile și responsabilitățile pe care tu vrei ca noul angajat să le aibă, caută să descoperi care sunt abilitățile pe care candidatul chiar le are și se potrivesc nevoilor tale. Fă o listă cu maxim 10 cerințe. Ia în calcul atât numitele „soft skills”, cât și „hard skills”. Observă care-i este atitudinea față de învățare și dezvoltare.

5.Integrează în anunțul care descrie compania ta și câteva cuvinte despre valorile sale reale. Felul în care angajații ajung să perceapă locul lor de muncă în cadrul companiei, felul în care ei se regăsesc în viziunea și în valorile organizaționale. Atașează fotografii sau un scurt material video care să prezinte în mod original cultura organizațională. Nu evidenția doar lucrurile bune. Vei fi mai credibil pe termen lung dacă vorbești și despre unele zone mai dificile ale activității.

6.Scrie anunțul cu o mentalitate caracteristică celor pentru care smartphone-ul este indispensabil. Mai mult de 50% dintre job-urile anunțate online sunt văzute de pe telefon. Un ecran mai mic înseamnă că e nevoie să scrii astfel încât fiecare cuvânt să poată fi ușor citit. Păstrează descierea concisă, folosind paragrafe scurte și anumite cuvinte puternice care atrag atenția. Înainte de a posta anunțul, testează-l pe telefonul tău ca să te asiguri că, pentru a-l citi complet, nu dai mai mult de 3 scroll-uri în jos.

Exemplu: în loc de „Prezentarea generală a companiei”, folosește „Ce anume face și ce vrem”. În loc de o listă interminabilă de calificări și diplome necesare, folosește „Ce-ți trebuie ca să ne câștigi”, urmat de 5 punte tari necesare.

7.Postează și distribuie! Odată pregătit anunțul, postează-l și dă-l în cât mai multe direcții, asigură-te că-l faci interesant chiar și pentru cei neinteresați, dar care te pot ajuta cu distribuirea lui.

Nu uita să apeși pe Like dacă ți-a plăcut și să te abonezi la Newsletter - noutăți utile pentru tine.

Sunt Cătălin Stoica, trainer, coach și speaker din echipa lui John Maxwell. Vrei să-ți crești performanțele de comunicare, relaționare și influență, de recrutare, motivare și responsabilizare a angajaților din echipa ta? Aici sunt și îți ofer garanție 100%! catalin@catalinstoica.org

Hai Sus! Academia de Bine te susține!



Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [angajari]   [joburi]   [anunturi]   [linkedin]   [rezultate]