Atitudinea Ta egal Succes sau Insucces. Fii atent la asta


Dezvoltare Personala

28-12-2016
Like 421

Închipuie-ți că azi, pe final de an, ai găsi în cutia poștală o scrisoare. Una curată, fără trăsături particulare, timbrată, fără numele expeditorului… fix un plic obișnuit. L-ai deschide repede, curios/curioasă, și ai citi ce scrie. „Pregătește-te. E ultima săptămână din viața ta.” Semnează… doctorul tău de familie pe la care nu mai trecuseși de mult; îi recunoști scrisul, îl suni și îți confirmă scurt, apoi închide telefonul.

Ce faci?

*Îl crezi? Te panichezi? *Îl înjuri și uiți momentul? *Chiar dacă e doctorul tău de familie? *Poți să treci mai departe fără să bagi în seamă incidentul?! Te-aș pune de-adevăratelea într-o situație de genul, să-mi spui atunci dacă-ți pasă vreun pic sau nu. Smile

Hai să-ți spun eu: în cel puțin 90% din cazuri, neuroștiințele certifică faptul că intri în panică. Îți umpli mintea cu scenarii groaznice, trăiești tristețea la cote tot mai alarmante, te agiți ca să vezi ce înseamnă asta, ce poți face, cum te poți salva.

Deși, logic, îți demonstrezi destul de clar că scrisoarea nu are o acoperire reală, îngrijorarea te blochează! Logica… nu mai contează, nu mai dai doi bani pe ea, deși, zi de zi, îți spuneai că logica te conduce pe tine în viață, că tu nu poți fi decât o persoană rațională în tot ce gândești și faci. Ei, aș!

 

Imaginatia e mult mai puternica decat Logica

 

Atunci când cele două intră într-un conflict, prima, spunea Emile Coue, e cea care câștigă întotdeauna. Oricât de absurdă ți s-ar părea acea „amenințare” din scrisoare, o vei accepta ca fiind reală, vei ține cont de ea, te va bulversa măcar un pic. Vei găsi sute de motive imaginate pentru care „amenințarea” are șanse să fie reală. Pentru că subconștientul e cel care ne conduce întreaga viață. Iar el este puternic influențat de cuvinte. Cuvintele generează gânduri, emoții, comportamente. Tot ce ți se întâmplă pleacă de la ce ți-ai spus în mod repetitiv că vrei, că nu vrei, că poți, că nu poți, că se va întâmpla, că nu se va întâmpla… Toate aceste variante devin realitate fizică atunci când pun stăpânire pe gândurile și pe vorbele tale. Fiindcă orice gând repetat suficient de des se transformă într-o convingere. O convingere se transformă în fapte, în acțiune. Iar astea din urmă, suficient de mult repetate, îți vor defini viața.

„X: Știi de ce îți vine greu să crezi că poți deveni un milionar în mai puțin de șase ani?

Y: Nu, nu știu.

X: E simplu: pentru că ani de zile ți-ai repetat acest lucru prin diferite cuvinte, care s-au gravat tot mai profund în subconștientul tău. Fiecare experiență, fiecare gând pe care l-ai avut vreodată, fiecare cuvânt pe care l-ai auzit și l-ai rostit ulterior au pătruns adânc în mintea ta. Pe termen lung, rezultanta acestor gânduri a devenit imaginea ta de sine. Fără măcar să-ți dai seama, experiențele tale trecute și monologul constant pe care l-ai tot rostit de-a lungul vremii în minte te-au convins că nu ești genul care poate deveni un milionar, chiar dacă, obiectiv vorbind, ai toate calitățile necesare pentru a deveni unul, și asta mult mai ușor decât ți-ai putea imagina. La fel ca în cazul tuturor oamenilor, imaginea ta de sine este atât de puternică încât a devenit una cu destinul tău. Circumstanțele exterioare se mulează cu o precizie uimitoare peste imaginea de sine a omului. Dacă vrei să devii bogat, va trebui să-ți creezi o altă imagine de sine.” (Mark Fisher – „Milionar peste noapte”. E o carte pe care ți-o recomand dacă NU obișnuiești să citești cărți de dezvoltare personală.)

Gândește-te la amenințarea cu scrisoarea. Nu era reală, dar te-a afectat ca și cum ar fi fost. Este un joc al minții: ce-i dai să creadă în mod susținut de emoție exact aia crede. Închipuie-ți că acele cuvinte ale medicului de familie erau scrise în japoneză. Ce se întâmpla? Nu înțelegeai nimic, ba chiar te amuzai, o luai ca pe o farsă. Nici vorbă de panică. Smile

„Atitudinea ta – în felul de a gândi și de a te comporta – reprezintă cauza situației, bune/rele, în care te afli. Circumstanțele exterioare nu au, de regulă, o importanță prea mare. Doar 10%. Reține acest lucru: toate evenimentele din viața omului, fie ele de natură emoțională, socială sau profesională, reprezintă imaginea fidelă a gândurilor sale.

Indiferent de vârsta din buletin, întrucât mintea ta nu este suficient de matură, ea nu poate accepta principiul enunțat până acum. Ci preferă să accepte iluzia larg răspândită potrivit căreia factorii externi joacă un rol determinant în viața omului. Foarte mulți indivizi ‘raționali’ refuză cu încăpățânare să accepte acest principiu dovedit de psiho-neurologie.

Toți oamenii care au realizat lucruri mărețe în viață, în orice domeniu de activitate, personal sau profesional, au ignorat invariabil obiecțiile aduse de indivizii raționali. Orice ar spune aceștia, modul lor de gândire este inevitabil materialist. Ei găsesc argumente pentru orice.

Rațiunea și logica sunt absolut necesare pentru a atinge succesul, dar nu sunt și suficiente. Ele sunt niște simple instrumente, niște slujitori, dacă vrei. Din păcate, de multe ori devin principalele obstacole în calea marilor realizări, care nu pot fi atinse decât de cei ce cred cu convingere în puterile nelimitate ale minții.”

Când ai atitudinea potrivită, ea te va determina să înveți la orice vârstă, să nu te temi de toate prostiile inventate de minte, să experimentezi cu curaj, indiferent de ce spun ceilalți. Cu atitudinea potrivită vei câștiga și cunoaștere, și voință, și putere! TU decizi. ACUM și AICI, nu marți sau după ce îți schimbi locul de muncă sau doar dacă te muți din casa în care locuiești sau după ce mai strângi niște bani sau când s-or așeza lucrurile în relația/familia ta… Lucrurile se vor așeza exact după ce TU îți vei schimba atitudinea. „Voi crede numai dacă voi vedea!” Și vei aștepta astfel mult și bine. Pentru că Totul funcționează puțin diferit: vei vedea numai dacă vei crede! E simplu.

Ai nevoie de o schimbare reală? Începe să faci altfel de lucruri decât făceai până acum. Ele modifică treptat conexiunile neuronale și dau o altă culoare vieții, altă încredere, garantat. Hai Sus! Academia de Bine te susține. Să ai un 2017 fabulos!

Îți pregătesc programe de dezvoltare personală care să te ajute în mod concret să afli CE vrei, DE CE vrei și CUM poți obține maxim din viața ta! Și te voi ghida în timp ce-ți urmezi drumul, ca să nu te abați, ca să măsori rezultatele, ca să îmbunătățești continuu din mers.



Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [dezvoltare personala]   [scrisoare]   [imaginatia]   [logica]   [milionar peste noapte]   [atitudine]   [realitatea]   [pentru 2017]