10 reguli pentru succes (13)


Dezvoltare Personala, Leadership, Oameni care motiveaza

23-03-2016
Like 413

Pe Bill Gates îl cunoaște deja toată lumea. La 16 ani își începea primul său job. A renunțat la facultate în anul 3. La 22 înființa compania Microsoft, împreună cu un prieten din copilărie. Devenea cel mai bogat om din lume, iar în anul 2000 punea bazele unei fundații de caritate, împreună cu soția sa. În 2008, a renunțat la conducerea Microsoft. A rămas proprietar, iar acum caută să adauge valoare celor care își fac timp să-l asculte pe la diversele evenimente la care participă. Caută să-și aducă propria contribuție la schimbarea lumii, fără să apară zilnic în presă cu activitățile sale. Puțină lume cunoaște proiectele sale umanitar-sociale din Africa, unde chiar investește, nu se joacă.

Am extras 10 reguli extrem de simple despre care Bill Gates spune că duc în mod inevitabil la succes. Sunt atât de simple, încât cei mai mulți dintre oameni nici nu le bagă în seamă. Își irosesc viețile căutând chestii complicate, care să-i facă fericiți cât ar pocni din degete. Și ghici ce! Nu găsesc niciodată rețetele-minune.

1.Încarcă-te permanent cu o energie plăcută. Din natură, din ceea ce faci, de la oamenii cu care alegi să te întâlnești.

2.Ai întotdeauna o influență pozitivă asupra altora.

3.Muncește atât cât e nevoie pentru a reuși.

4.Creează-ți viitorul, stă în puterea ta.

5.Găsește ce-ți place să faci și fă cu pasiune.

6.Construiește poduri, nu ziduri.

7.Cere sfaturi de la oameni optimiști, înțelepți, cu rezultate.

8.Căută să te înconjori de oamenii cu care vrei să semeni.

9.Nu mai amâna lucrurile.

10.Dezvoltă-ți simțul umorului.

Mă uit în fiecare zi pe aceste reguli și pe ale celorlalți oameni de succes pe care i-am postat aici, pe site, cu propriile lor principii de viață și mă străduiesc să învăț de la ei. Să învăț ce au făcut bun ca să iasă bine. Nu e nimic imposibil de aplicat.

Distribuie și tu mai departe aceste reguli, fie că o faci cu articolul în sine, fie că share-uiești doar poza. Important este ca oamenii să vadă, să citească, să înțeleagă și măcar o părticică, oricât de mică, să și aplice ceea ce au înțeles. Căci altfel, totul e în zadar, rămâne doar cultură generală fără efecte concrete în realitatea fizică. Și vom spune că nu funcționează fără ca măcar să testăm cu adevărat. Hai Sus!

Am mai postat și un scurt video cu încă 10 replici ale lui Bill Gates, ca să vezi (dacă nu știai deja) cât de firesc gândește și totuși cât de bine se ține de principiile sale de viață, simple și flexibile, astfel încât să ajungă acolo unde își dorește.

 



Taguri:
[academia de bine]   [bill gates 10 reguli]   [dezvoltare]   [microsoft]   [succes]   [catalin stoica trainer jmt]