10 reguli de respectat pentru a fi campionul vietii tale


Dezvoltare Personala, Leadership

21-01-2016
Like 385

Leadership-ul NU se referă la o poziție de conducere, la manageri, la șefi, la acționari, la profesori, la stăpâni... Nu ai nevoie de o poziție sau de un titlu, de vreo diplomă ca să fii un Lider. Pentru că leadershipul real se dobândește, se învață, se câștigă  în timp, nu se primește din partea cuiva. E vorba despre leadership real vs leadership pozițional.

Urmezi pe cineva pentru că el e angajatorul, el te plătește, el te poate și concedia? Sau urmezi pe cineva oriunde ar merge, pentru că ai încredere în persoana respectivă și în viziunea sa?

Oamenii te ascultă pentru că ești șeful, ești părintele, te ascultă de frică? Sau te ascultă și te urmează pentru că procedezi tu însuți așa cum le ceri lor să o facă? Întreabă-te ce nu e ok la tine, în comportamentul tău atunci când simți că ceilalți nu sunt așa cum ai vrea tu să fie.

Studiile neuro-psiho-fiziologice arată că marii campioni sportivi, marii lideri, cei care au un succes sustenabil, un succes de durată, indiferent ce ar face, indiferent cu ce fel de grupuri ar lucra, respectă următoarele 10 reguli:

1.Sosesc întotdeauna mai devreme decât ora stabilită și fac asta cu un entuziasm sincer.

2.Se concentrează și depun efortul necesar pe toată durata sesiunii de antrenament, pe toată durata timpului de job, pe toată durata ședinței de orice fel.

3.Acordă respect autorității din domeniul său și concurenței sau adversarilor pe care îi are.

4.Își asumă responsabilități, nu caută să scape de ele.

5.Ascultă mereu cu intenția de a învăța și de a înțelege, nu de a-și impune cu orice preț punctul de vedere.

6.Își controlează emoțiile chiar și atunci când ceilalți nu o fac.

7.Au un limbaj al corpului puternic și încrezător.

8.Îi preocupă realizarea cât mai bună a detaliilor.

9.Urmăresc să obțină, să câștige totul prin ei înșiși, în loc de a căuta favoruri și scurtături nepotrivite.

10.Termină tot ce au început și fac lucrurile cu responsabilitate până la capăt.

Ăsta ar putea fi un barometru pentru tine. Pentru cât de bun lider ești ca părinte, ca profesor, ca prieten, ca partener de viață, ca director, ca om de afaceri.

Ia fiecare punct în parte și întreabă-te unde excelezi, unde mai ai de lucru. Dă-ți câte o notă pentru fiecare dintre cele 10 elemente de mai sus. Descoperă ce poți face, cum poți exersa zi de zi îmbunătățirea acelor aspecte la care încă nu excelezi.

*În cât timp îți propui să ai rezultate mai bune în cazul fiecăruia dintre ele?

*Cum știi că ai rezultate mai bune?

*Ce faci când ai deja rezultate mai bune?

Nu uita să apeși pe Like dacă ți-a plăcut și să te abonezi la Newsletter - noutăți utile pentru tine.

Sunt Cătălin Stoica, trainer, coach și speaker din echipa lui John Maxwell. Vrei să-ți crești performanțele de comunicare, relaționare și influență, să-ți crești motivația și disciplina - ție și echipei tale, indiferent de domeniul de activitate? Aici sunt și îți ofer garanție 100%! catalin@catalinstoica.org

Hai Sus! Academia de Bine te susține!



Taguri:
[academia de bine]   [leadership real]   [hai sus]   [10 reguli pentru succes]   [rezultate]   [limbaj]   [studii]   [controlul emotiilor]   [invatare]   [campion]