Oameni de o calitate impresionanta


Dezvoltare Personala, Leadership, Oameni care motiveaza

15-10-2017
Like 480

Până ieri, împreună cu bunul meu prieten și coleg Alex Chiru, ca traineri și coachi John Maxwell Team – în săptămâna Inițiativei Globale pentru Tineret, am luat la rând liceele bucureștene pentru a vorbi cu elevii despre încredere și imaginea de sine, despre eșec, succes și legătura dintre cele două, despre leadership autentic la orice vârstă, despre cum își pot crește rezultatele acasă, la școală și în orice alt domeniu al vieții.

Despre tot „turneul” de dezvoltare personală am să povestesc într-un articol viitor. Fii pe fază, căci vei râde, vei plânge, vei decide să te ridici și să faci o diferență în viețile oamenilor din jurul tău imediat ce vei citi ce experiențe unice am trăit zi de zi, alături de copii! Eu, da, am și plâns, recunosc. Oricât de tare ai fi, la un moment dat, dai voie lacrimilor să curgă. Se numește autenticitate, vulnerabilitate și astea te conectează mai ușor cu ceilalți.

Sâmbătă, hotărâsem cu Alex să jucăm

Leadership Game pentru Adolescenți,

în Liceul Jean Monnet

 

Profesorii abia așteptau să vadă cum de poate fi un joc de leadership coaching „memorabil” (era cuvântul pe care eu îl foloseam). „Domnule Stoica, sunteți atât de persuasiv, încât îmi pare rău că n-o să pot juca și eu Smile !” îmi spune zâmbind o doamnă profesoară, cu o zi înainte, la telefon. „Trebuie să-l jucăm și cu profesorii, neapărat.” „Cu cea mai mare plăcere, doamnă”, i-am răspuns și am zâmbit la rândul meu, știind că nu am mințit-o cu absolut nimic: jocul este FABULOS! Stimulează creșterea încrederii în sine, deblocare unor situații, a unor programe mentale limitative, responsabilizare și organizare, comunicare și relaționare, influență și capacitatea de a acționa mai ușor, mai repede, cu mai mult succes.

Elevii aveau să rămână cu noi timp de câteva ore într-o zi liberă, cantina liceului fiind închisă. Alex a vorbit cu directorul unui hypermarket din București, de la care să cumpere câte o salată de fructe pentru fiecare elev; 40-50 în total. Voia doar să se asigure că fructele vor fi proaspete, iar salatele (cu frișcă și ciocolată) se vor face chiar înainte de a merge noi în liceu. Și fără banane, căci, odată tăiate, oxidează foarte repede.

Directorul de hypermarket a înțeles și a întrebat imediat: „Nu vreți mai degrabă câte un croissant proaspăt, făcut chiar atunci în brutăria/patiseria noastră?”

„Nu știm dacă toți vor vrea produse de patiserie, T., dar fructele cred că le plac multora.”

„Ok, vă dau și salate de fructe, și croissante. Sponsorizare din partea noastră, dar nu e nevoie să ne promovați nicăieri, o facem pentru copii.”

Când a ajuns mașina cu produse în liceu, au descărcat din ea salate de fructe, croissante, saleuri și alte bunătăți de patiserie, plus mere, banane și apă pentru toată lumea. Și nu a fost nevoie să facem niciun fel de publicitate nimănui. Iar copiii au fost superîncântați; profesorii nu s-ar fi așteptat niciodată la o așa surpriză. Noi? Noi, împreună cu alți trei colegi care ne-au asistat – Ramona, Iulia și Francesco, ne-am simțit extraordinar cu acei minunați elevi de 15-18 ani, de la care am învățat atât de multe în doar câteva ore! E o experiență incredibil de plăcută atunci când oamenii se străduiesc să susțină oameni, fiecare în felul său!

La final, am ascultat mărturia unui copil, care... da, m-a făcut realmente să-mi dea lacrimile. El însuși vorbea și plângea. 

John Maxwell are o vorbă:

"Vreau să fac o diferență,

alături de oameni care vor să facă o diferență,

făcând ceva ce va face o diferență."

 

La final, toată lumea era fericită. Mulți dintre elevii participanți au mai rămas cu noi de vorbă încă vreo jumătate de oră. Doamna profesoară, încântată, ne-a spus doar atât: „Ați avut dreptate: memorabil! Trebuie să continuăm colaborarea; elevii noștri au nevoie de dumneavoastră.”

Cum să nu ți se facă pielea de găină când reușești să trăiești asemenea momente cu asemenea oameni?! Recunoștință și Respect.

Dacă simți că vrei să faci o diferență în viața ta, în școala, în organizația sau în compania ta, dă-ne un semn! 

Hai Sus! Academia de Bine te susține! Sunt Cătălin Stoica, trainer, coach, speaker din echipa lui John Maxwell, și tare m-aș mai bucura să pot face ceva în plus pentru tine, alături de colegii mei din John Maxwell Team Romania! Training, Mentoring, Speaking sau Coaching, individual ori pentru grupuri de oameni oricât de mari. catalin@catalinstoica.org 



Taguri:
[leadership game]   [initiativa globala pentru tineret 2017]   [john maxwell team]   [coach catalin stoica]   [academia de bine]   [ hai sus]   [gyi 2017]   [dezvoltare personala pentru elevi]   [coaching in companie]   [training comunicare relatii motivatie]