Filme despre Tine • Motiv pentru intrebari autoadresate

  Motiv pentru intrebari autoadresate

  12-03-2016

  Câte lucruri îți poți asuma că s-ar putea întâmpla?

  Mai mult 67
 • The Pursuit of Happyness. Fericirea, iluzie sau realitate?

  The Pursuit of Happyness. Fericirea, iluzie sau realitate?

  06-03-2016

  Probabil ai auzit de el sau chiar l-ai văzut. Dar e acel gen de film care te poate inspira diferit dacă îl revezi. Te poate ajuta să înțelegi și altfel ceea ce știi că ai înțeles deja de prima dată.

  Mai mult 73
 • Concussion. Lupta cu sistemul

  Concussion. Lupta cu sistemul

  27-02-2016

  E povestea adevărată a unui medic patolog, dr. Bennet Omalu, emigrat în Statele Unite din Nigeria, care face autopsii vorbind permanent cu „pacienții”. Pentru el, totul arată ca o artă. Poate și pentru că este inclusiv licențiat în muzică la Londra.

  Mai mult 84
 • The Danish Girl. Lupta sau Acceptarea?

  The Danish Girl. Lupta sau Acceptarea?

  21-02-2016

  O relație enervant de frumoasă, cu un actor enervant de bun în rolul principal (Eddie Redmayne), într-o poveste enervant de dureroasă. O poveste cu Lili, Einar și Gerda. O Ea, un El și încă o Ea.

  Mai mult 83
 • The Big Short. Lupta omului impotriva omului

  The Big Short. Lupta omului impotriva omului

  15-02-2016

  Povestea – adevărată. Enervant de adevărată. Prea ușor de recunoscut în societatea în care trăim cu toții. Valori reale, valori nocive, nonvalori. Fiecare dintre noi crede că le are pe primele. Nimeni nu ia în calcul o greșeală, nimeni nu acceptă că se poate înșela. Înfiorător de des, oamenii au impresia că sunt perfecți, că ei sunt deasupra celorlalți și refuză să-și mai pună la îndoială propriile convingeri.

  Mai mult 132
 • The Martian. Un alt fel de Revenant

  The Martian. Un alt fel de Revenant

  13-02-2016

  Nu e de ajuns să fii inteligent. Și nici plin de mușchi. Ai nevoie să te adaptezi cât mai repede mediului în care te afli, ai nevoie să gândești „irealist”: cum ar fi dac-aș putea? ce aș face ca să încep să pot? de ce să mă opresc înainte de a trage în plămâni și ultima gură de aer?

  Mai mult 86
 • Room. Lumea mica din lumea mare

  Room. Lumea mica din lumea mare

  06-02-2016

  Povestea este despre o lume foarte mică, văzută în moduri diferite de mamă și de fiu. Despre o lume mare care apare brusc și dă totul peste cap. Era totul mai sigur în lumea mică? Pare mai dulce libertatea din lumea mare?

  Mai mult 97
 • Joy. Infrangerea e temporara. Sau... tu decizi

  Joy. Infrangerea e temporara. Sau... tu decizi

  30-01-2016

  Povestea este despre înfrângere, despre înfrângere, despre înfrângere și despre SUCCES. Despre integritate și despre manipulare. Despre autenticitate și despre măști. Despre încredere și despre mediocritate. Despre greșeli intenționate și despre greșeli involuntare. Mari și mici, mici și mari.

  Mai mult 80
 • Irrational Man. Irationalul are ratiunea lui

  Irrational Man. Irationalul are ratiunea lui

  17-01-2016

  „În fiecare zi iei niște decizii. Ai libertatea de a alege. Poți alege să faci orice sau să nu faci nimic. Iar acest sentiment de libertate creează o senzație de teamă. De amețeală. Anxietatea e amețeala dată de libertate.”

  Mai mult 82