METODA eficienta pentru Succesul Tau in 2016


Dezvoltare Personala, Leadership

29-12-2015
Like 414

Pentru că majoritatea lumii se află la ora bilanțului și bine face.

Dincolo de Motivație, stă ceva la fel de important: Responsabilizarea. Vrei să ai cu adevărat un an nou mai bun decât cel care va dispărea în două zile? Atunci, citește articolul și, neapărat, treci la treabă! APLICĂ, fă acest exercițiu simplu, dar extrem de benefic pentru tine și pentru noul tău an de viață!

Am învățat direct de la John Maxwell că nu neapărat experiența te învață și schimbă ceva în mod concret în viața ta, ci EXPERIENȚA EVALUATĂ! Nu e de ajuns să citești o carte, nu e de ajuns să vezi un film, nu e de ajuns să trăiești ceva, orice, dacă nu-ți iei ulterior un pic de timp pentru a face o analiză. Pentru că ORICE pe lumea asta are:

*un Scop

*un Mesaj

*o Concluzie.

De cele mai multe ori, ne spunem că nu e timp, că n-avem starea necesară, că nu e cineva care să ne ajute. Dar ne păcălim pe noi înșine. Orice lucru important în viață are nevoie de o evaluare ulterioară, astfel încât să descoperi:

*CE te învață

*CUM te învață

*DE CE te învață

și să aplici inițial în mintea ta ceea ce ai înțeles de acolo. Asta se cheamă integrarea informației. Când ai reușit să faci un lucru bine, înseamnă că ai integrat niște cunoștințe. Abia atunci se cheamă că nu ai citit cartea degeaba, că nu ai văzut un film doar ca să treacă timpul, că nu ai trăit ceva ce a trecut mai degrabă pe lângă tine. Este modalitatea de a-ți schimba tiparele de gândire, simțire și comportament, de a înmulți felurile în care privești lumea. Iar asta duce INEVITABIL la înmulțirea și optimizarea soluțiilor în situații dificile.

Chiar nu te-ai săturat să-ți spui că alții sunt de vină pentru neîmplinirile tale? Nu crezi că e cazul să renunți la atenția obsesivă pe tot felul de probleme care nici măcar nu te privesc? N-ai vrea să contezi Tu pentru Tine, astfel încât să devii cu adevărat un model și pentru alții?

Bun! Hai să vedem! Exercițiu pentru MOTIVATIE și RESPONSABILIZARE.

Ia-ți un prieten bun. Un prieten care nu râde de ideile tale, de visurile tale, de obiectivele tale, oricât de mari și de departe ar fi ele acum. Sună-l și provoacă-l la acest exercițiu cât mai repede! Vă va lua cam o oră, două, trei... Dar e vorba despre viețile voastre în următorul an.

Să fie o persoană în care ai încredere și căreia îi inspiri încredere. Întâlniți-vă la un ceai, într-un cadru liniștit și prietenos. Să aveți (fiecare) câte un pix și o coală, două de hârtie.

Întrebați-vă reciproc, pe rând, următoarele lucruri și notați-vă răspunsurile date în detaliu, NU pe scurt! Notează-ți și răspunsurile tale, dar și răspunsurile celuilalt atunci când e vorba de obiectivele lui.

4 ÎNTREBĂRI despre 2015:

-Ce obiective ai reușit să-ți îndeplinești în 2015?

-Ce puteai face TU diferit (NU altcineva), mai mult și/sau mai bine, astfel încât rezultatele să fi fost altele?

-Pentru ce anume poți fi recunoscător/recunoscătoare că ți s-a întâmplat în 2015 și nici măcar poate nu te așteptai?

-Care au fost cele mai frumoase 3 momente (întâmplări) pentru tine din 2015?

Și acum:

7 ÎNTREBĂRI pentru 2016. Pune titlul: CEL MAI BUN AN DIN VIATA MEA

-Care sunt Cele Mai Importante 3 (maxim 5) obiective ale tale pe 2016? Limitați-vă la maxim 5, pentru că mintea (potențialul subconștient) își pierde din încredere, din claritate și din perseverență atunci când se împarte în foarte multe direcții. Maxim 5 e perfect! Aveți amândoi/amândouă răbdare până ce stabiliți clar acele obiective, nu vă grăbiți, nu vă jenați că mergeți cu gândul prea departe, nu vă supărați când celălalt se gândește „prea mult”..

Atenție! „Să iasă NuȘtiuCine președinte” sau „Să nască Mioara un băiețel” NU pot fi obiectivele tale! :) Obiectivele, eforturile și rezultatele acestora din urmă trebuie să se refere în primul rând la tine și SĂ FIE CÂT MAI CLARE. NU: „Să câștig mulți bani”, ci: „Să fac un milion de euro!”.

-DE CE ti-ai stabilit aceste obiective pentru 2016? DE CE contează pentru tine aceste lucruri?

-UNDE (în ce poziție, la ce distanță) te afli Acum față de acele obiective?

-CUM ai putea începe să te apropii de împlinirea acestor visuri, folosindu-te de ceea ce ai deja? (Discutați visurile/obiectivele pe rând, nu le amestecați.)

-CARE ar fi Planul A de atingere a obiectivului X? (Gândește-l și scrie-l în mod cât mai complet.) Și dacă ar trebui să existe încă două planuri de rezervă, care ar fi Planul B și Planul C? (Nu te plictisi să te gândești și la ele! Vei avea mari surprize când te vei trezi că tocmai ele s-au aplicat la un moment dat, deși aproape că le dăduseși uitării.)

-CUM te-aș putea ajuta Eu pe parte de responsabilizare să îți atingi acest/aceste obiectiv/e? E o întrebare care te vizează pe tine ca partener de responsabilizare. (Telefoane de aducere aminte, întrebări pe mail, postări pe facebook, poze elocvente despre acele obiective, despre pași etc)

-CE ANUME se va schimba în viața ta și în raport cu ceilalți dacă vei reuși să-ți atingi obiectivele?

-CARE este data exactă până la care se va materializa FIECARE dintre cele maxim 5 obiective?

În privința Obiectivelor Tale pe 2016: Scrie tot. Scrie mare. Scrie ordonat. Scrie colorat (dacă vrei). Scrie astfel încât să poți revedea chiar și pe repede înainte cuvintele, propozițiile ori frazele cheie. În următoarele 21 de zile, recitește în fiecare dimineață și seară ce ai scris. Și vezi filmul lor în mintea ta. Și începe să acționezi!

După 21 de zile, mintea se va obișnui cu noi lucruri dintre cele Gândite, Simțite și Scrise. Continuă să lucrezi la planurile tale și la apropierea de rezultatele extraordinare pe care deocamdată doar le visezi. Respectă ceea ce te-ai angajat să faci și acceptă activitatea de responsabilizare din partea prietenului tău.

De asemenea, fii corect și perseverent în a-l responsabiliza și tu pe el, fără să contorizezi: „a, da’ el nu m-a întrebat pe mine decât de 2 ori săptămâna asta ce-am mai făcut”. Tu fă-o de câte ori crezi că îl ajută cu adevărat, fii exemplu.

Ne auzim în decembrie 2016. Abia aștept să-mi povestești ce frumos ți-a fost anul! :) Dacă, citind aceste rânduri, îți spui: „interesant!” și-atât, le-ai citit degeaba. Dacă treci la acțiune, fără să critici dinainte tot ce nu cunoști, tot ce n-ai făcut niciodată până acum, ești deja un OM DE SUCCES! Pentru că succesul este, înainte de orice altceva, o stare a minții. Iar decizia pe care o iei îți aparține. Începe ACUM! ACUM, prietenul meu drag, nu într-o zi, pentru că „într-o zi” nu există în calendar! Eu am început deja și simt că prind aripi!!! :)



Taguri:
[academia de bine]   [atitudine]   [hai sus]   [obiective]   [dorinte]   [planuri 2016]   [executive coaching]   [succes]   [metoda de succes]   [motivatie]   [john maxell]   [citate motivationale]