The Road Within. Calatoria interioara


Filme despre Tine

24-09-2016
Like 389

Vincent e un tânăr cu sindromul Tourette. Îi moare mama, participă suferind în felul său caracteristic la incinerare, iar apoi tatăl, politician autentic, îl trimite într-un centru medical experimental, pentru a scăpa cumva de povara îngrijirii speciale de care fiul avea nevoie.

Aici, Vincent este cazat în cameră cu Alex, un obsesiv-compulsiv disperat să nu care cumva să-l cotropească microbii.

Alex: Cred că am multe de oferit. Dar chestiile astea din mintea mea mi-au micșorat lumea din ce în ce mai mult.

Marie e simpatică, e isteață, e carismatică. Nici nu înțelegi de ce se află în acel centru. Pentru că e anorexică. Se vede grasă, deși e foarte slabă.

Cei 3 fură mașina psihoterapeutei care lucra cu ei și fug departe. La ocean, acolo unde mama lui Vincent și-ar fi dorit să mai ajungă o dată cu familia, înainte să moară.

Un Tourette agresiv (cum ar putea fi altfel?!), obsesia curățeniei mereu în pericol și anorexia. 3 drame aduse la un loc. 3 oameni inteligenți și buni ale căror vieți își pierd sensul atunci când acasă nu primesc înțelegerea necesară. 3 afecțiuni de ținut sub control, dar numai cu implicarea celor mai apropiați.

Drumul spre ocean, plină de tot felul de întâmplări bizare, amuzante, violente, plăcute și neplăcute, reprezintă, de fapt, o călătorie interioară. Ca un pelerinaj. Situația nouă, neprevăzutul și greutățile de rezolvat în 3 provoacă la discuții cu sine, la răspunsuri și soluții noi. Toate la un loc îi provoacă pe cei 3 la un unghi diferit din care să privească lucrurile.

Alex (obsesiv-compulsiv, cu o teamă exagerată de microbi, împroșcându-se din greșeală cu praf dintr-o cutie): Ce e asta pe fața mea? CE ASTA PE FAȚA MEA???

Marie: Mama lui Vincent.

Atunci când viața te pune într-o situație din care nu mai știi cum să ieși oricât ai încerca să aplici soluțiile vechi, cunoscute, te vezi nevoit să încerci, în sfârșit, ceva nou, încerci să ieși din cutie, oricine-ai fi.

Tatăl: Ești în regulă?

Vincent: Ce-ți pasă ție?

Tatăl: Vincent, oprește-te puțin, te rog.

Vincent: Ce naiba vrei de la mine?!?

Tatăl: Nimic. Doar nu fi persoana asta, fiule.

Vincent: Dar ce persoană sunt???

Tatăl: Eu. Și chiar nu pot trăi cu gândul ăsta.

The Road Within (Călătorie interioară) este un remake american, din 2014, după filmul german „Vincent will Meer” / „Vincent Wants to Sea” (2010).

Cu Dev Patel (pe care s-ar putea să-l cunoști din „Slumdog Millionaire”, „The Best Exotic Marigold Hotel”, „The Man Who Knew Infinity”), Robert Sheehan (care, pentru rolul lui Vincent, s-a pregătit cu purtătorul de cuvânt al Tourettes Society of America) și Zoe Kravitz (fiica muzicianului Lenny Kravitz).

Pe coloana sonoră, printre multele muzici de excepție, se aude și valsul „Gramofon” al compozitorului Eugen Doga.

Un film profund despre oameni care nu renunță.



Taguri:
[dev patel]   [lenny kravitz]   [recenzie the road within]   [calatorie interioara]   [eugen doga vals]   [gramofon]   [remake]   [tourette]   [filme bune]