10 reguli pentru succes (19)


Dezvoltare Personala, Oameni care motiveaza

31-03-2016
Like 426

Jordan Belfort a început ca un vânzător novice de homari congelați, a râvnit la statutul de broker pe Wall Street, a încălcat toate regulile de etică posibile, a ajuns să câștige un milion de dolari pe săptămână, să fraudeze tot ce-i pica în mână, să consume droguri, să trăiască viața cea mai dezordonată din câte putea trăi. Până când, ca orice ulcior care nu merge de multe ori la apă, a fost prins, condamnat, închis și pus să plătească în total 110 de milioane de dolari pagube.

Timpul petrecut în închisoare l-a schimbat. A conștientizat lucrurile în mod diferit, a scris două cărți despre toate câte le făcuse înainte și a decis ca încasările să meargă exclusiv către plata păgubiților. După ispășirea pedepsei, a devenit speaker motivațional și consultant al unor companii unde predă etica în afaceri și tehnici de vânzare cu integritate.

"Nu poţi schimba ce ai făcut, poţi doar să înveţi din greşelile tale şi să încerci să fii un om mai bun. Nu spun că sunt Gandhi sau că am găsit leacul pentru tristeţea sau insecuritatea mea, dar încerc din greu, zi de zi, să devin un om mai bun." Jordan Belfort

Probabil că știi deja, Martin Scorsese a făcut filmul "The Wolf of Wall Street", cu Leonardo DiCaprio, după povestea reală lui Belfort. Acesta din urmă a direcționat, de asemenea, către cei pe care i-a păgubit în timp, toate încasările ce i s-ar cuveni din film.

În plus, omul câștigă 24.000 de dolari din fiecare discurs motivațional pe care este invitat să-l țină oriunde în lume. Se pare că și-a învățat lecția și a luat-o de la capăt într-un fel diferit. Cu succes. Anul trecut a fost și în România.

Iată 10 reguli extrase din noua filozofie de viață a lui Jordan Belfort. Eu consider că orice om merită o a doua șansă. Mă străduiesc să respect acest principiu în relația cu toți cei pe care-i cunosc și se întâmplă să-mi greșească vreodată cu ceva, cu orice. Pentru că și eu greșesc, chiar dacă uneori nici nu-mi dau seama.

1.Acționează! Oricât de mult sau de puțin ai ști despre ce ai de făcut, acționează!

2.Învață să vinzi! Orice-ai face în viața asta, totul e despre a vinde ceva din tine, al tău, făcut de tine.

3.Atinge-ți excelența, atinge-ți competența inconștientă!

4.Stabilește-ți obiective cât mai mari în viață!

5.Creează-ți propria viziune!

6.Fii onest cu tine însuți!

7.Îmbogățește-te, fiindcă lumea are nevoie de tine bogat!

8.Fii stăpânul lumii tale interioare, fii stăpânul minții tale!

9.Încearcă tot ce ți se pare mai greu! Aia e ceea ce te va duce la succes.

10.Desenează-ți propriul destin, nu mai da vina pe alții!

Distribuie și tu aceste 10 reguli dacă știi că ar fi de folos și altora care vor să înțeleagă cum își pot construi succesul, ce anume stă la baza celui real, integru.

În filmulețul de mai jos, Belfort vorbește despre cum a ajuns atât de corupt financiar și cum are de gând să îndrepte lucrurile în restul vieții.



Taguri:
[academia de bine]   [hai sus]   [lupul de pe wall street]   [jordan belfort 10 reguli]   [succes]   [motivational]